Prima intrunire pe 2022 a consiliului director Kolping Moldova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima întrunire pe 2022 a consiliului director Kolping Moldova

[2022-01-24]
Prima întâlnire din acest an a membrilor consiliului director al Kolping Moldova a avut loc sâmbătă, 22 ianuarie 2022, la Huși, în parohia „Sfântul Anton de Padova”, unde slujește în prezent pr. Ștefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova. După o perioadă dificilă cauzată de condițiile pandemice, scopul acestei întâlniri a fost una de analiză a activității asociațiilor locale, de revitalizare și confirmare a dorinței de a merge mai departe împreună pe drumul început acum 30 de ani. Au fost prezenți membri ai asociațiilor din Oituz, Ploscuțeni și Bârlad, printre care și pr. Gabriel Ciobanu, noul paroh al comunității bârlădene.

Întâlnirea a fost deschisă cu un moment spiritual propus de pr. Ștefan Ciubotaru, urmând apoi discuții despre activitățile care pot fi desfășurate la nivel diecezan. Printre acestea, amintim un eveniment cu un istoric lung, și anume Calea Sfintei Cruci de pe dealul Ciciola, Valea Mare, Bacău, care va fi continuat și în acest an aniversar având ca invitați asociațiile diecezane disponibile, provocarea fiind împletirea tematicii întâlnirilor sinodale cu cele 14 stațiuni, efort susținut de asociațiile care vor fi prezente prin construirea unui text relevant pentru fiecare moment al Căii Sfintei Cruci. Un alt moment important pentru asociație va fi împlinirea a 30 de ani de la înființarea acesteia care va fi marcat printr-o serie de evenimente în luna septembrie, la Centrul Educațional de la Oituz.
Onorând cei 30 de ani împreună, vom continua drumul de asociație cu bucuria de a dărui acolo unde se așteaptă un dar, de a așterne un zâmbet acolo unde frunțile s-au încruntat, de a mulțumi lui Dumnezeu pentru inimile pline care știu a umple suflete încercate. Mulțumim tuturor pentru timpul și energia oferite! (Monica Benedic, președinte)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 515, Ultimul acces: 2024-06-12 00:01:56