Duminica Bibliei, celebrata la Catedrala Sf. Iosif - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica Bibliei, celebrată la Catedrala Sf. Iosif

[2022-01-24]
Pe 23 ianuarie 2022, cea de-a treia celebrare a Duminicii Bibliei a fost marcată în mod special printr-o Sfântă Liturghie solemnă prezidată în Catedrala Sfântul Iosif de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București. Duminica Bibliei a fost instituită de Sfântul Părinte Papa Francisc în Duminica a treia de peste an, prin scrisoarea apostolică Aperuit illis: „A dedica în mod special o duminică din anul liturgic Cuvântului lui Dumnezeu, permite, înainte de toate, ca Biserica să retrăiască gestul Celui Înviat care deschide și pentru noi comoara Cuvântului său pentru ca să putem fi în lume vestitori ai acestei bogății inepuizabile”.

La Catedrala Sf. Iosif, dar și în toate bisericile parohiale și capelele congregațiilor religioase din Arhidieceză, Sfânta Scriptură a fost expusă la loc de cinste în altar, pentru a marca importanța Cuvântului lui Dumnezeu și a-i îndemna pe credincioși să pună Biblia și în centrul colțului de rugăciune de acasă. În cadrul omiliei, PS Cornel Damian a subliniat importanța Cuvântului lui Dumnezeu: „Este necesar contactul cu acest Cuvânt prezent în Biblie; trebuie să fim conștienți de importanța lui. Cuvântul lui Dumnezeu ne călăuzește, ne consolează și dă impuls speranței și carității. Ascultarea Cuvântului este importantă; în cuvântul Scripturii, Dumnezeu însuși ne vorbește, intră în comuniune cu noi.”
Episcopul a continuat: „Când citim Biblia, trebuie să ne gândim că este Cuvântul lui Dumnezeu, cuvânt care luminează și călăuzește pașii noștri, cum spune Psalmistul. Biserica are grijă să ne pună în contact cu Sfânta Scriptură în fiecare duminică la Sfânta Liturghie. Este important să ascultăm să ascultăm cu atenție lecturile propuse; ele sunt nu numai hrană pentru sufletul nostru, ci și lumină care călăuzește viața noastră. Prin Sfânta Scriptură avem un contact mai profund cu Isus, îl putem înțelege mai bine și putem fi călăuziți de El. Îl rugăm astăzi pe Domnul să fim cu adevărat disponibili și să îi ascultăm Cuvântul, prezent în Vechiul și Noul Testament, în unire cu toți creștinii.” Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 528, Ultimul acces: 2024-06-16 11:32:57