Activitatea Mitropolitului Ioan, omagiata in volumul „Arhierie si filantropie” cu marturii de la diverse personalitati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Activitatea Mitropolitului Ioan, omagiată în volumul „Arhierie și filantropie” cu mărturii de la diverse personalități

[2022-01-24]
de Sorin Ionițe

Volumul omagial „Arhierie și filantropie. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan Selejan, la 7 decenii de viaț㔠a fost lansat sâmbătă, 22 ianuarie, la Centrul Eparhial din Timișoara.
Cuvântul din deschidere este semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, și cuprinde numeroase evocări, articole și studii științifice, alături de felicitările pentru activitatea Mitropolitului pe care a desfășurat-o de-a lungul timpului.
Activitățile pastoral-misionare, duhovnicești, filantropice și patriotice ale Mitropolitului Ioan au fost redate în acest volum prin mărturii, amintiri și cuvinte de recunoștință ce aparțin mai multor persoane de cultură, precum academicieni, foști și actuali demnitari ai Statului român, profesori, scriitori, istorici, cercetători, poeți, reprezentanți ai unor instituții culturale, preoți din țară și străinătate, foști deportați în Bărăgan, luptători în Revoluția din Decembrie 1989 și teologi români.
Părintele Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, a deschis festivitatea printr-un cuvânt ce a descris viața și activitatea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan.
Foto credit: Mitropolia Banatului.
La evenimentul de sâmbătă au participat Acad. Ioan Păun Otiman, președinte de onoare al Academiei Române – Filiala Timișoara, prof. dr. Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educației, ing. Nicolae Noica, fost Ministru al Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, Varujan Vosganian, fost Ministru al Economiei și prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, prof. dr. Ioan Lăcătușu, director științific – Centrul European de Studii Covasna – Harghita și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.
Mitropolitul Ioan al Banatului a împlinit vârsta de 70 de ani în data de 16 noiembrie 2021.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 506, Ultimul acces: 2024-06-23 06:09:48