SRUC Iasi 2022: A sasea zi, parohia „Fer. Ieremia” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC Iași 2022: A șasea zi, parohia „Fer. Ieremia”

[2022-01-25]
Celebrarea din cea de-a șasea zi a Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor pentru credincioșii din Iași și parohiile învecinate a avut loc duminică, 23 ianuarie 2022, în parohia „Fericitul Ieremia” din Tomești. Tema celebrării din aceasta zi a fost: „Au văzut copilul împreună cu Maria, mama lui. Apoi, căzând la pământ, l-au adorat (Mt 2,11) – Reuniți în adorație față de unicul Domn”.

Credincioșii au avut bucuria de a-l reîntâlni pe păstorul Diecezei de Iași, Episcopul Iosif Păuleț, care a prezidat celebrarea orei de rugăciune. După proclamarea cuvântului din Sfânta Scriptură, pr. predicator Robert Râtan a subliniat importanța „simfoniei” de rugăciune pentru unitate pe care o trăim în aceste zile, arătându-ne mereu încrederea că Dumnezeu este acela care ne va oferi unitatea și va vindeca lumea rănită de dezbinare.
La sfârșitul celebrării, Episcopul Iosif Păuleț a încurajat prin cuvintele sale pe toți cei prezenți de a menține mereu vie speranța și încrederea în realizarea deplină a unității creștinilor, în ciuda pașilor dificili care încă se parcurg. Subliniind cuvintele lui Isus care ne-a spus „Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele mele nu vor trece” (Mt 24,35), Preasfințitul i-a îndemnat pe toți să rămână încrezători în faptul că Dumnezeu va realiza unitatea mult dorită. (pr. Iosif Tiba pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 537, Ultimul acces: 2024-06-14 11:21:06