Un preot african le-a vorbit studentilor teologi din Alba Iulia despre convertirea sa la Ortodoxie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un preot african le-a vorbit studenților teologi din Alba Iulia despre convertirea sa la Ortodoxie

[2022-01-19]
de Ștefana Totorcea

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a găzduit marți o conferință inedită: Părintele Habbil Lipesa Omukuba, din Kenya a susținut un curs de Misiologie Ortodoxă pentru studenții teologi din anul III.
Conferențiarul a fost invitatul Părintelui Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie a instituției.
El le-a prezentat pe scurt studenților viața sa, le-a mărturisit convertirea sa la Ortodoxie și și-a exprimat recunoștința pentru posibilitatea de a urma o școală ortodoxă la finalul căreia a devenit preot.
Părintele Habbil Lipesa Omukuba este tată a cinci copii și coordonează un proiect social în cadrul căruia funcționează o școală și se oferă masa pentru o sută treizeci de copii. El spune că cel mai important aspect al misiunii sale este educația și se concentrează să le ofere copiilor posibilitatea de a merge la școală.
Foto: Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia
Clericul kenyan a vizitat Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, orașele Cluj și Târgu Mureș și Mănăstirile Nicula, din județul Cluj, și Orlat, din județul Sibiu.
Părintele Habbil Lipesa Omukuba este cleric al Patriarhiei Ortodoxe Grecești a Alexandriei și a Întregii Africi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 534, Ultimul acces: 2024-03-25 13:12:01