Parohia Gijón – Oviedo din Spania si-a serbat hramul cu recunostinta pentru cei 15 ani de existenta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia Gijón – Oviedo din Spania și-a serbat hramul cu recunoștință pentru cei 15 ani de existență

[2022-01-18]
de Ștefana Totorcea

Preasfințitul Părinte Timotei de Iberia a oficiat duminică Sfânta Liturghie în parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Gijón – Oviedo, Spania. Comunitatea și-a serbat hramul pentru a cincisprezecea oar㠖 cu anticipație de o zi față de data de cinstire a sfântului ocrotitor.
Alături de ierarh au slujit Arhidiaconul Spiridon Burlacu, Consilier eparhial, și Părintele Paroh Florin Nicolae Goia, care este și Protopop de Asturias.
Episcopul Spaniei și Portugaliei a vorbit despre Evanghelia celor 10 leproși, spunând că adesea și noi ne comportăm ca cei nouă care au fost nerecunoscători.
„Ne apropiem de Dumnezeu și venim la biserică de multe ori doar la nevoie. Atunci știm să ne rugăm, postim. La necaz facem tot ce ne stă în putere să îl depășim. Apelăm la prieteni, dar și la cei mai puțin prieteni, la cei ce-i iubim și la cei ce nu-i iubim, numai să trecem peste ceea ce ne face să suferim. La boală parcă uităm toată vrăjmășia și ne apropiem mai mult de Domnul și unii de alții”, a spus ierarhul.
El a subliniat că, prin exprimarea recunoștinței față de Dumnezeu, samarineanul s-a vindecat și trupește, și sufletește.
Dacă nu socotim că Hristos este Viața noastră, nu ne mântuim, a adăugat Preasfințitul Părinte Timotei de Iberia.
„Să fim mulțumitori Lui pentru ceea ce avem acum, pentru tot. Și mulțumindu-I înseamnă că suntem împreună cu El, în fața Lui, în contact, în comuniune cu El, iar această legătură cu El este cea care ne mântuiește.”
Ierarhul și întreaga comunitate parohială au înălțat rugăciune de mulțumire Domnului pentru cei 15 ani împliniți de la înființarea comunității ortodoxe românești din regiunea autonomă Asturias.
La final, Parohul Florin Nicolae Goia și-a exprimat recunoștința față de Dumnezeu și i-a mulțumit ierarhului pentru dragostea părintească și prezența sa în comunitate.
Parohia Ortodoxă Română Gijón – Oviedo se află în nordul Spaniei. Prima liturghie din această comunitate a fost oficiată în data de 1 aprilie 2007.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 505, Ultimul acces: 2024-05-31 00:24:06