Ierarhii Antonie Plamadeala si Chesarie Paunescu, pomeniti la Catedrala Arhiepiscopala din Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ierarhii Antonie Plămădeală și Chesarie Păunescu, pomeniți la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

[2022-01-18]
de Andrei Ursulean

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat luni, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, o slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală al Ardealului și pentru Episcopul Chesarie Păunescu al Dunării de Jos. Comemorarea a avut loc cu prilejul împlinirii a 134 de ani de la nașterea Episcopului Chesarie.
La slujbă au participat membrii Permanenței Consiliului eparhial, slujitori și angajați din administrația eparhială și credincioși.
„Ambii ierarhi, Chesarie al Dunării de Jos și Antonie Plămădeală au ars ca torțe vii, a căror lumină a rugăciunii, a misiunii, a culturii creștine și îndeosebi a filantropiei nu trebuie să se stingă niciodată din inimile și din sufletele celor ce lucrează pentru mântuire în Biserica noastră dreptmăritoare Ortodoxă”, a spus Părintele Arhiepiscop în cuvântul rostit.
La final, Arhiepiscopul Dunării de Jos a evocat activitatea și eforturile celor doi ierarhi, și a subliniat importanța pe care aceștia au avut-o în viața bisericească.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 569, Ultimul acces: 2024-06-14 12:32:28