Simpozion international dedicat Mitropolitului Anastasie Crimca la Manastirea Dragomirna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Simpozion internațional dedicat Mitropolitului Anastasie Crimca la Mănăstirea Dragomirna

[2022-01-18]
de Andrei Ursulean

Mănăstirea Dragomirna va organiza miercuri, 19 ianuarie, simpozionul internațional intitulat „Anastasie Crimca – ctitor și părinte filocalic” cu prilejul împlinirii a 393 de ani de la trecerea în veșnicie a fostului Mitropolit al Moldovei. Totodată, evenimentul va marca împlinirea a 420 de ani de la întemeierea așezământului monahal.
Simpozionul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Prezentarea lucrărilor științifice va fi precedată de oficierea Sfintei Liturghii în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” a Mănăstirii Dragomirna.
Sesiunea de comunicări va fi moderată de arhid. Vasile Demciuc, consilier al sectorului Monumente, Patrimoniu și Arhitectură Bisericească. În cadrul evenimentului, zece experți români și străini vor prezenta lucrări științifice despre personalitatea și scrierile lui Anastasie Crimca, dar și despre istoria așezământului monahal.
După încheierea sesiunii de comunicări, va fi oficiată slujba de pomenire pentru Mitropolitul Anastasie Crimca la mormântul său din biserica mănăstirii.
Pentru a marca împlinirea a 420 de ani de la întemeierea mănăstirii, tot miercuri, va fi deschisă o expoziție cu facsimile după manuscrisele scriptoriului de la Dragomirna.
Evenimentul se va încheia printr-un moment artistic susținut de elevii de la Școala Gimnazială Grigorie Ghica Voievod din Suceava.
Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 567, Ultimul acces: 2024-06-24 03:37:23