Solidaritate cu victimele incendiilor din Constanta: Colecta si constructie de case - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Solidaritate cu victimele incendiilor din Constanța: Colectă și construcție de case

[2022-01-17]
de Ștefana Totorcea

Două incendii au distrus locuințele a peste 150 de familii din Constanța înainte de Crăciun – printre ele, și cea a Părintelui Claudiu Banu, ctitorul așezământului pentru copii și mame singure din Techirghiol. Credincioșii au făcut o colectă de Crăciun, strângând peste 100.000 lei pentru reabilitarea blocului. Alte eforturi se desfășoară în Cartierul Justiției, unde o parohie și un donator reconstruiesc opt case.
Incendiul care a afectat blocul în care locuiește Părintele Claudiu Banu a izbucnit la subsol, în noaptea dintre 15 spre 16 decembrie. Preotul s-a refugiat cu familia pe acoperișul blocului. Printre apartamentele afectate se numără și cel al altui cleric, diaconul Alexandru Cojocaru. Cei doi clerici au fiecare câte patru copii.
Colecta de Crăciun realizată de Departamentul Social Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului a strâns peste 111.453 lei, bani care au fost înmânați asociației de locatari.
Între timp, în altă parte a orașului, Parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, prin Parohul Jean Ion și cu ajutorul unui donator anonim, lucrează la reconstrucția unor case incendiate la începutul lunii decembrie. Trei din cele opt case afectate au fost deja construite la roșu.
Donează
Asociația de Proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu Nr. 6
Cont IBAN: RO77BTRLRONCRT0525818102
Banca Transilvania

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 530, Ultimul acces: 2024-06-12 06:20:11