PS Atanasie de Bogdania la prima adunare protopopiala a anului: Rugaciunea schimba lumea, pentru ca ne schimba pe noi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Atanasie de Bogdania la prima adunare protopopială a anului: Rugăciunea schimbă lumea, pentru că ne schimbă pe noi

[2022-01-13]
de Ștefana Totorcea

Sfinții isihaști au arătat lumii întregi că oamenii pot, prin rugăciune, să stea ochi în ochi cu Dumnezeu și că rugăciunea are capacitatea de a schimba lumea, pentru că ne schimbă pe noi, a spus marți Arhiereul-vicar al Episcopiei Italiei. Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a prezidat prima întrunire protopopială a anului.
Protopopiatele Piemonte I și Piemonte III s-au reunit pentru a discuta aspecte administrative și duhovnicești la Aosta, sub președinția Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Părintelui Protopop Marius Floricu și a Părintelui Protopop Cristian Ștefan.
După discutarea aspectelor administrative, în a doua parte a ședinței s-a vorbit despre tematica anului 2022 în Patriarhia Română, declarat Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.
Preasfințitul Părinte Atanasie le-a vorbit celor prezenți despre rugăciune ca indicator care ne arată drumul spre Împărăția lui Dumnezeu, care este în inima noastră. ierarhul a explicat că lumea se schimbă prin schimbarea noastră, iar rugăciunea este instrumentul predilect al schimbării personale.
Părinții protopopi au încheiat ședința adresând mulțumiri Arhiereului-vicar al Episcopiei Italiei pentru prezență și pentru cuvintele duhovnicești, exprimându-și speranța că acestea vor rodi în toate parohiile din cele două protopopiate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 448, Ultimul acces: 2024-04-15 05:34:38