Cea mai sudica biserica ortodoxa din lume: A fost construita in muntii Altai si transportata in Antarctica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cea mai sudică biserică ortodoxă din lume: A fost construită în munții Altai și transportată în Antarctica

[2020-01-28]
de Mihail Mere-Albe

Biserica ruseasc㠄Sfânta Treime” este cea mai sudică biserică ortodoxă din lume. Deși a fost construită în munții Altai, a fost transportată pe insula King George, lângă stația de cercetare rusească Bellingshausen din Antarctica. Reconstrucția ei a durat 50 de zile.
Clădirea bisericii măsoară 15 metri înălțime și are o capacitate de 30 de persoane, find construită în stil tradițional rusesc, informează rbth.com.
Lăcașul de cult a fost sfințit în 15 februarie 2004 de Episcopul Theognost, stareț al mănăstirii Troitse-Sergiyeva, Rusia. Acolo slujesc permanent unul sau doi preoți de la Troitse-Sergiyeva, voluntari pentru misiunea din Antarctica.
Printre sarcinile preoților de la această biserică se numără rugăciunile pentru sufletele celor 64 de ruși care au murit în expedițiile antarctice și asigurarea serviciului religios pentru personalul stației de cercetare Bellingshausen și a altor stații din apropiere.
Preafericitul Părinte Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a slujit în mica biserică în 2016. După întâlnirea istorică din Cuba cu Papa Francisc, Patriarhul Kirill a făcut în premieră o vizită în Antarctica, devenind primul conducător al Bisericii Ortodoxe Ruse care vizitează al șaptelea continent.
Statia Bellingshausen, numită după descoperitorul Antarcticii din 1820, este casă pentru 30 de cercetători care studiază condițiile meteorologice, mamiferele marine și calota glaciară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 671, Ultimul acces: 2024-06-13 22:59:21