Printul Charles, intampinat de Patriarhul Teofil in Biserica Nasterii Domnului din Betleem - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prințul Charles, întâmpinat de Patriarhul Teofil în Biserica Nașterii Domnului din Betleem

[2020-01-28]
de Sorin Ionițe

Prințul Charles a vizitat Biserica Nașterii Domnului din Betleem la finalul săptămânii trecute. Moștenitorul tronului britanic a fost primit vineri de Patriarhul Teofil al Ierusalimului și de reprezentanții celorlalte confesiuni care dețin lăcașuri de cult în complexul de pe locul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.
Preafericitul Părinte Teofil i-a oferit Prințului Charles un dar simbolic din partea comunităților bisericești din Palestina, reprezentarea „Steaua Nașterii Domnului”, placată cu perle.
„Este o mare onoare să vă primim aici, în Betleem, locul Nașterii Domnului Iisus Hristos, locul care a adus pace și dreptate peste toată lumea”, a subliniat Preafericirea Sa potrivit site-ului oficial al Patriarhiei Ierusalimului.
Darul oferit Prințului Charles la vizita în Biserica Nașterii Domnului din Betleem. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului
„Betleemul este într-adevăr un simbol al păcii aici, pentru creștini și musulmani, care trăiesc ca o familie într-o comunitate unită. Biserica Nașterii Domnului, de asemenea, este locul care încarcă spiritual mii de pelerini de toate credințele și din toate culturile și naționalitățile lumii, fără nicio discriminare”.
„Prezența Alteței Voastre aici este foarte apreciată și cordială pentru regiunea noastră care se confruntă cu mari provocări. Pelerinajul în acest loc este un semn văzut al implicării Alteței Voastre în a promova și încuraja pacea și dreptatea chiar în locul nașterii Păcii”, a semnalat PF Teofil.
Prințul Charles al Marii Britanii s-a aflat săptămâna trecută la Ierusalim pentru a participa la Forumul Mondial „Amintirea Holocaustului – lupta cu antisemitismul” și la ceremonia marcării a 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 641, Ultimul acces: 2024-06-16 20:38:02