Intrebarea framantatoare a IPS Irineu: Oare nu dorim si noi, la fel ca Zaheu vamesul, sa vedem cine este Iisus? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întrebarea frământătoare a IPS Irineu: Oare nu dorim și noi, la fel ca Zaheu vameșul, să vedem cine este Iisus?

[2020-01-27]
de Iulian Dumitrașcu

În Duminica a 32-a după Rusalii, Arhiepiscopul Irineu a lansat următoarea întrebare frământătoare: „Oare nu dorim și noi, la fel ca Zaheu vameșul, să vedem exact cine este acest Iisus și ce putem obține în prezența Lui?”.
Dacă ne dorim acest lucru, atunci trebuie „să ne desprindem” de mulțime și „să privim direct” la Hristos, a spus ierarhul.
Mai departe, în predica rostită la Parohia Oarda de Jos, Arhiepiscopul Alba Iuliei a prezentat ce ne oferă Hristos dacă Îl primim în sufletul și trupul nostru.
„El va veni la noi și ne va aduce cu El toate comorile, splendorile și mângâierile Împărăției Sale”.
„În prezența Sa iubitoare, eu și tu și tu și fiecare dintre noi vom putea auzi chiar din gura Lui aceste minunate cuvinte: Iertate îți sunt păcatele tale. Astăzi s-a făcut mântuire casei tale”, a subliniat ierarhul în cuvântul livrat la Sfânta Liturghie.
Tot în timpul slujbei duminicale, diaconul Mihai Vlasa-Dârnea a fost hirotonit preot pe seama parohiei Idicel-Sat, protopopiatul Reghin, iar Petre Vlas a fost hirotonit diacon.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 599, Ultimul acces: 2024-06-23 04:26:49