Mijloacele de intarire a familiei crestine propuse de Mitropolitul Andrei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mijloacele de întărire a familiei creștine propuse de Mitropolitul Andrei

[2020-01-27]
de Mihail Mere-Albe

În Duminica lui Zaheu vameșul, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a propus trei mijloace de întărire a familiei creștine: rugăciunea, participarea la Sf. Liturghie și comuniunea.
Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Parohia Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, informează site-ul eparhial.
„Primul mijloc de întărire a familiei creștine este rugăciunea. Rugăciunea de dimineața și de seara, o cât de scurtă rugăciune, dacă o fac împreună toți ai casei, se crează o comuniune”.
Al doilea mijloc de întărire a familiei menționat de Înaltpreasfinția Sa este participarea la Sfânta Liturghie.
„Nu numai bunicul sau bunica, ci și mama, tata și copiii, toți împreună să meargă la Sfânta Liturghie. Atunci când ne uităm bine peste participanții de la slujbă, vom observa că foarte mulți dintre cei tineri lipsesc, ori întărirea familiilor s-ar face prin participarea la Sfânta Liturghie, care este ospățul credinței”.
Cel de-al treilea mijloc „ar fi acela ca bucuriile pe care le îngăduie Dumnezeu pe acest pământ să fie gustate împreună de soțul, soția și copiii. Această comuniune întărește familia creștină”.
După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Radu-Mihail, cel de-al doilea copil al protopopului Paul Iulian Isip, parohul bisericii.
Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, unicată în arhitectura eclesiastică din România, a început în anul 1992, fiind sfințită în 2014.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 625, Ultimul acces: 2024-06-14 02:11:42