Avem nevoie permanent sa ne spalam ochii cu apa binecuvantata a Duhului Sfant – Episcopul Macarie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Avem nevoie permanent să ne spălăm ochii cu apa binecuvântată a Duhului Sfânt – Episcopul Macarie

[2020-01-27]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Macarie al Europei de Nord a explicat duminică de ce creștinii au nevoie în viața lor de „apa binecuvântată a Duhului Sfânt”.
Ierarhul a explicat acest lucru în timpul vizitei efectuate în comunitatea româneasc㠄Sfinții Cuvioși Macarie cel Mare și Macarie Alexandrinul” din fiordul norvegian Haugesund.
Acolo, în timpul Sfintei Liturghii le-a relatat credincioșilor o întâmplare din viața Sfântului Cuvios Macarie cel Mare, menționată în Istoria lausiacă a lui Paladie.
„Un oarecare bărbat egiptean, îndrăgostindu-se de o femeie, căsătorită cu altul, și neputând-o atrage, a recurs la un vrăjitor, spunându-i: Fă-o să mă iubească, sau fă ceva ca să se despartă de bărbatul ei. Și primind vrăjitorul un preț îndestulător, s-a folosit de mijloacele lui vrăjitorești și a făcut-o să ia chipul unui cal”.
„… Deci a răspuns Sfântul Macarie fraților, spunându-le: Sunteți cai voi, care aveți ochi de cai. Căci aceea este femeie, care n-a fost preschimbată decât pentru ochii celor amăgiți. Și a binecuvântat apa și a vărsat-o peste trupul ei, începând de la cap, însoțind fapta aceasta cu rugăciunea. Și îndată a făcut-o să se arate tuturor ca femeie”.
Pornind de la această pildă, Părintele Episcop i-a îndemnat pe credincioși să facă o analiză:
„Cât trăim în realitate și cât trăim în propriile noastre amăgiri? Aceasta este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem din ce în ce mai insistent, cu sinceritate, înaintea lui Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa.
Procesul prin care ne păstrăm în realitate și nu ne lăsăm „scufundați în amăgire”, se desăvârșește în Taina Pocăinței și prin participarea la Sfânta Liturghie, a adăugat ierarhul.
După Sfânta Liturghie, ierarhul a botezat o fetiță.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 641, Ultimul acces: 2024-06-16 07:47:01