Mitropolitul Ardealului a liturghisit in singura biserica din Sibiu construita in timpul comunismului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Ardealului a liturghisit în singura biserică din Sibiu construită în timpul comunismului

[2020-01-26]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a slujit duminică în biserica parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gavriil din Sibiu”, singurul locaș de cult construit, pictat și sfințit în timpul regimului comunist.
Slujirea Mitropolitului Laurențiu a marcat împlinirea a 85 de ani de la oficierea primei liturghii în cartierul sibian „Trei Stejari”.
Slujba era oficiată în 27 ianuarie 1935 de Pr. Prof. Dr. Nicolae Terchila într-o casă din cartier, unde avea să se construiască în perioada 1973-1976 actualul locaș de cult.
Omilia ierarhului a avut în prim plan „foamea și setea după Dumnezeu”.
„Foamea și setea sunt două funcții ale unui organism sănătos, sunt funcții pentru menținerea vieții și sănătății noastre. Foamea și setea după Dumnezeu sunt un început și acest om mărunt de statură, Zaheu, a dorit să-L vadă pe Hristos. El putea să-L asculte, din mulțime auzea ce spunea Mântuitorul, dar voia să-L întâmpine în mod special. Zaheu a provocat foamea și setea după Dumnezeu așteptând să vină Hristos”, a subliniat ierarhul.
În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Lucian-Corneliu Hîrceagă a fost hirotonit diacon, iar diaconul Mihai Gabriel Popescu a fost hirotonit preot pentru Parohia Mag, județul Sibiu, informează Mitropolia Ardealului.
De asemenea, preotul Simion Luca de la biserica din cartierul Trei Stejari a fost hirotesit iconom stavrofor.
Părintele Emanuel a prezentat cele două volume ale mitropolitului în care sunt cuprinse predici la duminicile Triodului. Foto credit: Mitropolia Ardealului
La finalul slujbei, preotul Emanuel Tăvală i-a mulțumit ierarhului, în numele comunității, pentru vizita pastorală, apoi i-a oferit în dar o icoană reprezentând pe Sfânta Treime.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 633, Ultimul acces: 2024-06-06 15:24:31