Pentru prima data in istorie un presedinte american a participat la Marsul pentru viata in SUA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pentru prima dată în istorie un președinte american a participat la Marșul pentru viață în SUA

[2020-01-25]
de Gheorghe Anghel

Pentru prima dată în istoria Statelor Unite ale Americii, anul acesta un președine în funcție a luat parte la Marșul pentru viața de la Washington.
Donald Trump s-a alăturat sutelor de mii de participanți, mai ales tineri, care au defilat vineri în capitala SUA pentru a susține dreptul la viață al copilului nenăscut.
Președintele SUA la Marșul pentru viață din Washington. Foto credit: Mark Wilson/Getty Images
„Toți cei care suntem aici înțelegem un adevăr etern”, a precizat Donald Trump: „Fiecare copil este un dar prețios și sfânt de la Dumnezeu. Împreună, trebuie să protejăm și să prețuim demnitatea și valoarea sacră a fiecărei vieți umane”.
Președintele SUA a spus c㠄imaginea unui copil în pântece” surprinde „măreția Creației lui Dumnezeu”.
„Când ținem în brațe un nou-născut, înțelegem iubirea nemăsurată pe care fiecare copil o aduce în familie”.
Marșul pentru viață este o mișcare globală de apărare a dreptului la viață începând de la concepție. A început în 1973, după ce Curtea Supremă SUA a legalizat în întreaga Americă avortul la cerere din orice motiv și în orice stadiu de sarcină.
La cea de-a 47-a ediție a marșului, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA a trimis o delegație condusă de Episcopul vicar Apostolos de Medeia – Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Americii.
Delegația Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA la marșul pentru viață. Foto credit: assemblyofbishops.org
Marșul pentru viață a început vineri, la ora 12:00, cu o rugăciune rostită de Episcopul Apostolos pe o scenă amenajată în parcul National Mall.
De acolo s-a pornit pe bulevardul Constitution Avenue spre Curtea Supremă a SUA. Pe drum, la intersecția dintre blv. Madison și 14th. Mitropolitul Tihon al Americii și Canadei (OCA) a oficiat un ceremonial pentru victimele avortului.
Pe lângă participare la marș, Biserica Ortodoxă din America (OCA) a stabilit ziua de 19 ianuarie 2020 ca Duminica Sanctității Vieții, fiind marcată în toate parohiile prin ectenii și rugăciuni speciale.
Manifestările pentru viață din alte state americane au început deja din 10 ianuarie și vor continua până în luna martie care coincide cu „Luna pentru viaț㔠în România.
În România și Republica Moldova, Marșul pentru viață se va desfășura sâmbătă, 28 martie, în peste 900 de localități din cele două țări.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 642, Ultimul acces: 2024-06-10 06:10:53