Biserica de lemn din Geogel este restaurata prin fonduri nerambursabile - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica de lemn din Geogel este restaurată prin fonduri nerambursabile

[2020-01-24]
de Iulian Dumitrașcu

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Geogel este restaurată prin fonduri europene, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.
Proiectul este implementat de Parohia din Geogel și are o valoare totală de 3.094.975,28 lei, din care 3.031.087,35 lei (suma nerambursabilă alocată) reprezintă finanțare nerambursabilă.
Această lucrare vizează realizarea unor serii de intervenții absolut necesare bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, în vederea păstrării nealterate a componentei artistice și culturale (consolidare, pictură, iconostas, amenajări exterioare).
Investiția presupune două tipuri de lucrări distincte și anume: reabilitarea monumentului istoric și realizarea unor lucrări exterioare conexe care au ca obiectiv asigurarea unui cadru amenajat corespunzător pentru monumentul istoric, necesare punerii în valoare a acestuia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 624, Ultimul acces: 2024-06-12 02:22:12