Biserica Online: Calitatea imaginii nu este suficienta pe Instagram - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Online: Calitatea imaginii nu este suficientă pe Instagram

[2020-01-22]
de basilica.ro

Începutul de an aduce un nou articol din seria Biserica Online. De data aceasta oferim câteva sugestii pentru caption, hashtaguri și feedul contului parohial de Instagram.
După cum am subliniat în materialul precedent, calitatea imaginii nu este suficientă pentru o postare de succes, ci trebuie să fie completată de un text bun și de câteva hashtaguri alese corespunzător. De asemenea, imaginea de ansamblu a contului nu trebuie neglijată.
Captionul și locația
Descrierea trebuie să fie cât mai creativă, cât mai autentică și este recomandat să îndeplinească mai multe condiții:
Să aibă o lungime potrivită;
Să fie concisă și clară în mesajul pe care îl transmite;
Să vină în completarea imaginii sau să explice cadrul surprins;
Să fie corectă din punct de vedere gramatical și ortografic;
Un caption bun poate crește impactul unei imaginii mai slabe din punct de vedere al calității, iar o descriere mai puțin bună poate aduce prejudicii în acest sens.
Prin adăugarea locației la postări, veți ajuta oamenii din comunitate să găsească contul mai ușor.
Captionul este locul unde menționați și creditul foto pentru imaginile care nu vă aparțin.
Hashtagurile
Dacă descrierea (captionul) are rolul de a oferi explicații adiacente referitoare la postare, hashtagul (#) clasifică conținutul pe Instagram. Practic grupează mesajele pe un anumit subiect într-o singură căutare, asemenea unei categorii de blog.
Pot fi utilizate până la 30 de hashtag-uri într-o singură postare, însă nu trebuie exagerat cu numărul acestora. Platforma de socializare a introdus posibilitatea de a urmări anumite hashtag-uri pentru a primi în feed postări clasificate tematic.
Hashtagurile folosite trebuie să fie:
Adică să definească o categorie (ex: #Biserică #icoană #Crăciun etc) și să nu inutile precum: #eu #la #și etc.
Specifice, de nișă (în cazul unei parohii);
Este recomandat să verificați dacă hashtag-ul a mai fost utilizat și care este numărul postărilor.
Recomandăm crearea unui hashtag propriu pentru unicitate. Astfel se ajunge la definirea identitară în spațiul virtual.
Exemplu: Pagina de Instagram Basilica.ro, a creat hashtag-urile #basilicainfographic, #satulmeuromanesc pentru ca urmăritorii să fie la curent cu postările legate de aceste subiecte.
Organizarea feedului
Feed-ul paginii de Instagram este precum o carte de vizită și trebuie să conțină, în general, același tip de fotografie și aceeași editare/filtru pentru un aspect unitar.
Un feed estetic atrage atenția vizitatorilor noi și, de asemenea, ajută în structurarea conținutului.
Este recomandată o simetrie atât în forme, cât și în cromatică. Pe scurt este vorba despre relația dintre fotografiile postate.
Dintre cele mai des utilizate strategii practice de aranjare a conținutului pe o pagină de Instagram evidențiem:
Postările în constrast. Utilizarea a două tipuri de fotografii care diferă din punct de vedere al culorilor, al conținutului sau al designului este recomandată pentru acest tip de feed. Acest mod de aranjarea al feed-ului este recomandat mai ales pentru paginile care distribuie mesaje și citate.
Alb și negru. Imaginile în alb-negru exprimă mai mult dramatism și sunt apreciate în comunitatea Instagram.
Cu ajutorul unei aplicații de mobil, imaginile sunt transformate în puzzle și apoi urcate pe cont. Nu este indicat să abuzăm de acest tip de postare, ci poate fi alternat cu altă strategie de feed.
Poate fi luată în calcul organizarea unui „Calendar Social Media”, adică un anume tip de postare să coincidă cu o anume zi a săptămânii. Spre exemplu în fiecare sâmbătă seara poate fi postat textul evangheliei de duminică însoțit de imaginea pericopei. Duminica pot fi urcate imagini de la slujbă, iar lunea programul liturgic.
Cu un astfel de conținut organizat, la care se adaugă și alte postări pentru diversificare, se poate realiza o fidelizare a urmăritorilor.
Articolul următor va cuprinde mai multe recomandări privind Instastory și IGTV.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 837, Ultimul acces: 2024-06-13 20:08:43