Vecernie ortodoxa in Basilica San Paolo Fuori le Mura din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vecernie ortodoxă în Basilica San Paolo Fuori le Mura din Roma

[2020-01-22]
de Gheorghe Anghel

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Italiei, a oficiat luni slujba Vecerniei în Basilica San Paolo Fuori le Mura din Roma împreună cu mai mulți clerici ortodocși români din zona Lazio.
Slujba s-a desfășurat în limba italiană, informează Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.
Credincioșii prezenți au avut posibilitatea să aducă cinstire moaștelor Sfântului Apostol Timotei, sărbătorit în data de 22 ianuarie.
În Basilica din capitala Italiei se află mormântul Sfântului Apostol Pavel. Foto credit: Episcopia Italiei.
Vecernia a fost oficiată la invitația comunității monastice benedictine de pe lângă Basilica San Paolo Fuori le Mura. Din partea gazdelor, la vecernie a asistat Eminența Sa Cardinalul James Michael Harvey și superiorul Abației San Paolo, Părintele ‎Roberto Dotta, însoțit de călugării comunității.
În semn de prețuire, din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a fost dăruită comunității monastice o icoană pictată reprezentând Sfinții Apostoli Petru și Andrei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 858, Ultimul acces: 2024-06-14 06:05:33