Sa lucram cu incredere la mantuirea noastra – Episcopul Veniamin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Să lucrăm cu încredere la mântuirea noastr㠖 Episcopul Veniamin

[2020-01-22]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud i-a îndemnat luni pe credincioșii Parohiei „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Cahul să lucreze „cu încredere” la mântuire, pentru c㠄sufletul nostru este mai important decât întreaga lume”.
Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în ziua pomenirii Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul, după calendarul iulian neîndreptat, și le-a vorbit celor prezenți despre modelul de viață al Înaintemergătorului Domnului.
„Sfântul Ioan rămâne pentru noi model de viețuire și fidelitate față de Dumnezeu. În ciuda ostilității lui Irod, el prefera să mărturisească adevărul și să condamne păcatele și fărădelegile oamenilor, chiar a familiei regale, tăindu-i-se capul la cererea Irodiadei”.
Episcopul Veniamin a mai îndemnat în predica lui să-l rugăm pe Sfântul Ioan Botezătorul să ne învețe „să fim smeriți și devotați misiunii la care ne-a chemat Dumnezeu: de a fi slujitori și fii ai săi”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 835, Ultimul acces: 2024-05-30 13:46:44