Te Deum in Catedrala Patriarhala si in bisericile din Patriarhia Romana la aniversarea Unirii Principatelor Romane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Te Deum în Catedrala Patriarhală și în bisericile din Patriarhia Română la aniversarea Unirii Principatelor Române

[2020-01-20]
de Mihail Mere-Albe

Vineri, 24 ianuarie 2020, se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment deosebit din istoria poporului român, înfăptuit la București de Adunarea Electivă a Munteniei, care a ales ca domnitor al Țării Românești pe Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.
De aceea, la Sfânta Liturghie oficiată joi, 23 ianuarie 2020, de la ora 9.00, în Catedrala Patriarhală, vor fi pomeniți Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și ceilalți făuritori ai Unirii Principatelor Române.
După Sfânta Liturghie, începând cu ora 10.30, va fi oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel slujba de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act fundamental din istoria noastră națională, la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ.
De la ora 10.45 va avea loc depunerea unor coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
De la ora 11.00, în Aula Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, se va desfășura Sesiunea de comunicări științifice intitulată Unirea Principatelor Române: realizare, recunoaștere și beneficii.
Sesiunea de comunicări științifice este organizată de Academia Română în colaborare cu Patriarhia Română. La această întrunire academică vor participa persoane invitate de Patriarhia Română.
Totodată, în ziua de 24 ianuarie 2020, sărbătoare națională, ierarhii și preoții Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română, mulțumind lui Dumnezeu pentru realizarea Unirii Principatelor Române, iar la sfârșitul slujbei vor fi trase clopotele timp de un minut.
Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 873, Ultimul acces: 2024-05-19 22:42:15