Anul omagial 2020 | In Episcopia Covasnei si Harghitei vor fi infiintate asociatii comunitare si de tineret - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul omagial 2020 | În Episcopia Covasnei și Harghitei vor fi înființate asociații comunitare și de tineret

[2020-01-20]
de Mihail Mere-Albe

În cele două județe ale Episcopiei Covasnei și Harghitei vor fi înființate asociații comunitare și de tineret pentru păstrarea identității spirituale, culturale și identitare românești, informează site-ul oficial al eparhiei.
Decizia a fost luată în cadrul ședinței anuale de lucru a Adunării Eparhiale desfășurată sâmbătă la Centrul Eparhial din municipiul Miercurea-Ciuc, sub președinția Preasfințitului Părinte Andrei.
Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată de ierarh în Catedrala Episcopal㠄Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae”.
Pe lângă analiza rapoartelor activităților desfășurate în anul 2019, participanții au lucrat la identificarea unor măsuri de dinamizare a pastorației familiei în „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor”.
În acest sens Episcopia va elabora o programă de cateheză pentru copii, tineri, adulți și vârstnici adaptată la nevoile actuale ale vieții Bisericii.
La întâlnire au fost prezenți și oficialitățile locale și județene care au apreciat și încurajat activitățile desfășurate de eparhie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 865, Ultimul acces: 2024-05-20 18:05:09