Anunturi din Dieceza de Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Timișoara

[2020-01-20]
Dieceza de Timișoara
1. În sala de cateheză a parohiei romano-catolice din Timișoara IV Iosefin sâmbătă, 25 ianuarie 2020 între orele 11.00-12.00 va avea loc o cateheză pentru copiii în limba română, având ca temă: Cum să fim mai uniți?
2. În perioada 18-25 ianuarie 2020 se va desfășura la nivel național Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Cu acest prilej sâmbătă, 25 ianuarie 2020 începând cu ora 10.30 în biserica parohială romano-catolic㠄Maria Zăpezii” din Reșița. La celebrare va participa Reinhart Guib, Episcop al Bisericii Evanghelice C.A. în România. În cadrul momentului liturgic cei prezenți vor comemora 75 de ani de la începutul deportării forțate a credincioșilor germani în fosta Uniune Sovietică. Cu această ocazie va lua cuvântul Ignaz Bernhard Fischer, președintele Asociației Foștilor Deportați din România în URSS. În biserică va avea loc o mică expoziție de artă plastică dedicată deportării, cu lucrări realizate de Doina & Gustav Hlinka și Viorica Ana Farkas, membri ai cercului de creație plastic㠄Deutsche Kunst Reschitza”, George Molin și Marianne Florea, membri ai cercului de sculptur㠄Jakob Neubauer”, ambele cercuri ale Forumului Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin, și Michael Messer (înainte Sânmartin-Arad, astăzi Augsburg/ Germania). După celebrare, începând cu ora 12.00, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, și Reinhart Guib, Episcop al Bisericii Evanghelice C.A. în România se vor ruga la Monumentul deportaților din Parcul „Cărășana” din Reșița, pentru sufletele victimelor acestei deportări.
3. Sf. Părinte Papa Francisc prin scrisoarea apostolică în formă de motu proprio „Aperuit illis” a instituit Duminica Bibliei. „De aceea, stabilesc ca Duminica a III-a din timpul de peste an să fie dedicată celebrării, reflecției și divulgării Cuvântului lui Dumnezeu. Astfel, această Duminică a Bibliei se va situa într-un moment oportun din acea perioadă a anului, când suntem invitați să întărim legăturile cu evreii și să ne rugăm pentru unitatea creștinilor. Nu este vorba de o simplă coincidență temporală: a celebra Duminica Bibliei exprimă o valență ecumenică, pentru că Sfânta Scriptură arată celor care se pun în ascultare drumul care trebuie urmat pentru a ajunge la o unitate autentică și solidă.” – se poate citi în scrisoarea apostolică. Astfel în data de 26 ianuarie 2020 în sala mare a Centrului Diecezan de Tineret din Timișoara (Str. Augustin Pacha nr. 2) între orele 16.00-18.00 va avea loc un program spiritual intitulat După amiază biblică, coordonator fiind dr. Imogen Tietze, referent.
4. În perioada 27-30 ianuarie 2020 Institutul Național de Pastorație din Ungaria (Országos Lelkipásztori Intézet) va organiza Zilele Naționale de Pastorație, eveniment care va fi găzduit de Centrul de Formare Sf. Ioan din Eger. Motto-ul evenimentul va fi: „Iubindu-i pe ai Săi cei din lume, până la sfârșit i-a iubit” (In 13, 1). La această conferință Dieceza de Timișoara va fi reprezentată de către pr. Zsolt Szilvágyi, Vicar episcopal pentru activitatea pastorală și un numeros grup format din preoți și colaboratori laici.
5. Sâmbătă, 1 februarie 2020, biserica Ordinului Piarist din Timișoara va găzdui pelerinajul și întâlnirea preoților și persoanelor vieții consacrate din Dieceza de Timișoara la care sunt așteptați toți preoții care activează pe raza Diecezei noastre, precum și călugării și călugărițele din diferitele mănăstiri și comunități aflate pe teritoriul Banatului. Cu acest prilej va avea loc și întrunirea de primăvară a preoților din această Dieceză. Liturghia solemnă celebrată de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop de Timișoara, va începe la ora 10.00. După Sf. Liturghie programul întâlnirii va continua cu o prelegere intitulat: Euharistie și comunitate, invitat fiind pr. dr. Ferenc Tomka preot romano-catolic, profesor universitar, autor a mai multor volume din Ungaria. După prelegere cei prezenți sunt invitați să participe la reuniunea de primăvar㠖 corona vernalis – care se va organiza separat pentru preoți și persoanele vieții consacrate.
6. Duminică, 2 februarie 2020, începând cu ora 18.00, în biserica reformată din Timișoara-Cetate (Piața Maria) va avea loc o celebrare ecumenică, în cadrul căreia omilia va fi rostită de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan.
7. Luni, 3 februarie 2020, cu ocazia sărbătorii Sf. Blaziu, Episcop, martir, în bisericile Diecezei de Timișoara în cadrul Sfintelor Liturghii credincioșii participanți primesc binecuvântarea Sf. Blasiu (împotriva afecțiunilor și durerilor de gât), o celebrare specifică acestei sărbători.
8. În fiecare prima joi a lunii în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin are loc o Adorație Euharistică pentru familii. Astfel joi, 6 februarie 2020 adorația va începe la ora 19.30.
Birou de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara
(Sipos Enikő, referent de presă al Episcopiei)
Tel. 0256/221115, e-mail: eniko_sipos@ymail.com

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 892, Ultimul acces: 2024-04-24 01:32:31