Papa Francisc: Increderea in Dumnezeu invinge idolatria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Încrederea în Dumnezeu învinge idolatria

[2020-01-20]
Liturghie în capela Casei Santa Marta
Este încrederea în Cuvântul lui Dumnezeu cea care învinge idolatria, mândria și excesiva siguranță de sine. În predica de la Sfânta Liturghie celebrată în capela Casei Santa Marta, Papa Francisc a amintit că a fi un bun creștin înseamnă a asculta ceea ce Domnul spune despre dreptate, despre caritate, despre iertare, despre milostivire și, inspirându-se din prima lectură a Liturgiei zilei, a atras atenția asupra consecințelor care se ivesc din neascultarea Cuvântului.

„Când te încăpățânezi în fața voinței lui Dumnezeu ești un idolatru, pentru că preferi ceea ce voiești tu, acel idol, în loc de voința lui Dumnezeu. Iar această neascultare l-a costat pe Saul regatul: ‘Pentru că te-ai îndepărtat de cuvântul Domnului, și Domnul te îndepărtează: nu vei mai fi rege!’ Acest lucru trebuie să ne facă să reflectăm puțin asupra docilității noastre. De multe ori preferăm propriile interpretări ale Evangheliei sau ale Cuvântului Domnului. De exemplu, când cădem în cazuistică, în cazuistica morală… Aceasta nu este voința Domnului. Voința Domnului este clară și o arată prin porunci, în Biblie, și făcând-o cunoscută prin Duhul Sfânt, în interiorul propriei inimi. Însă, când sunt încăpățânat și transform Cuvântul lui Dumnezeu în ideologie sunt un idolatru, nu sunt docil. Docilitatea, ascultarea…”
Oprindu-se asupra importanței docilității, Papa Francisc a subliniat că a fi un bun creștin înseamnă ascultarea față de Cuvântul lui Dumnezeu, ascultarea față de ceea ce Dumnezeu spune în legătură cu dreptatea, caritatea, iertarea și milostivirea, îndemnându-ne să nu fim incoerenți în viață și să nu ne folosim de o ideologie pentru a putea merge mai departe. Este adevărat, a adăugat Pontiful, c㠖 uneori – Cuvântul lui Dumnezeu ne „creează probleme”, îns㠄trebuie să fim liberi” și să avem încredere în Dumnezeu. Explicând noutatea adusă de Cuvântul lui Dumnezeu, Pontiful a spus c㠄acesta ne face să mergem mereu înainte”, c㠄învinge întotdeauna și nimic nu îl poate depăși”. „[Cuvântul lui Dumnezeu] învinge idolatria, mândria și atitudinea de prea mare siguranță de sine”, a spus Sfântul Părinte, amintindu-ne totodată că milostivirea este esențială, nu sacrificiile. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 903, Ultimul acces: 2024-05-19 18:48:02