E posibila o calatorie a Papei in Indonezia, Timorul de Est si Papua New Guinee - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

E posibilă o călătorie a Papei în Indonezia, Timorul de Est și Papua New Guinee

[2020-01-20]
Papa Francisc
O vizită a Papei Francisc în Indonezia, Papua Noua Guinee și Timorul de Est ar putea avea loc în septembrie, potrivit unui lider musulman indonezian care s-a întâlnit cu Papa săptămâna aceasta. Șeicul Yahya Cholil Staquf conduce mișcarea Nahdlatul Ulama, cu aproximativ 50 de milioane de membri, care solicită un „islam umanitar” reformat și care a dezvoltat un cadru teologic pentru islam ce respinge conceptele de califat, legea sharia și „kafir” (infidelii).

Staquf s-a întâlnit cu Papa săptămâna aceasta, în timp ce se afla la Roma, pentru o întâlnire din cadrul Inițiativei Credințele Abrahamice, care adună lideri creștini, musulmani și evrei, pentru a discuta despre promovarea păcii și fraternității. Ambasadorul SUA pentru libertatea religioasă internațională, Sam Brownback, a participat la întâlnirile mișcării. Papa Francis s-a întâlnit cu grupul pe 15 ianuarie. După acea întâlnire, Staquf a declarat pentru CNA că Papa a spus că intenționează să viziteze Indonezia, Timorul de Est și Noua Guinee în luna septembrie. Vaticanul nu a confirmat încă o astfel de călătorie.
Indonezia găzduiește cea mai mare populație de musulmani din lume. Cei 229 de milioane de musulmani ai țării reprezintă mai mult de 12% din populația musulmană globală. Aproape toți musulmanii din Indonezia sunt suniți. Există 24 de milioane de creștini care locuiesc în Indonezia, dintre care 7 milioane sunt catolici. Sfântul Papă Paul al VI-lea a vizitat țara în 1970, iar Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a călătorit acolo în 1989.
Timorul de Est este o țară mică de pe insula Timor. Și-a câștigat independența față de Indonezia în 1999, după decenii de conflicte sângeroase, regiunea cerând suveranitate națională. Al doilea președinte al țării, Jose Manuel Ramos-Horta, a împărțit Premiul Nobel pentru pace din 1996 cu Episcopul Ximenes Bolo din Timorul de Est, pentru eforturile lor de încetare pașnică a luptelor din țară. Episcopul Belo este acum misionar în Mozambic. Peste 1 milion de oameni trăiesc în Timorul de Est; peste 98% dintre ei sunt catolici. Este una dintre puținele țări majoritar catolice din sud-estul Asiei. Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a vizitat Timorul de Est în 1989.
Papua Noua Guinee este o țară cu aproape nouă milioane de locuitori, în jumătatea estică a insulei Noua Guinee. Cealaltă parte a insulei este formată din două provincii indoneziene. Papua Noua Guinee este o națiune cu o diversitate culturală considerabilă, formată din mici comunități tradiționale din diferite grupuri, dintre care unele nu au intrat niciodată în contact cu occidentali. Aproape toți cetățenii din Papua Noua Guinee sunt creștini, iar 26% din populație este catolică. Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a vizitat Papua Noua Guinee în 1984. Papa Francisc și-a exprimat de mult timp interesul de a vizita Indonezia și și-a manifestat interesul pentru o vizită în Irak în 2020.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 903, Ultimul acces: 2024-05-19 23:29:10