Papa lauda pescarii italieni ca scapa marea de plastice - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa laudă pescarii italieni că scapă marea de plastice

[2020-01-20]
Papa Francisc
Salutându-i pe pescarii din San Benedetto del Tronto, din regiunea italiană Marche, Papa Francisc a spus cuvinte de încurajare pentru cei prezenți, îndemnându-i să nu își piardă speranța în fața „inconvenientelor și incertitudinilor” cu care se confruntă în activitatea lor.

„Navigați de-a lungul coastei Marche”, a spus el, „pe vreme bună și pe vreme rea, pentru a lua din mare ceea ce este necesar pentru a trăi, și o faceți cu multă pasiune, multe sacrificii și chiar cu un anumit pericol. Iar cei dragi împărtășesc dificultățile și precaritatea pe care acest gen de viață le implică.” Papa a amintit că pescarii se pot simți uneori ispitiți de dorința unui loc de muncă sigur pe uscat. Cu toate acestea, a adăugat el, „cei născuți din mare nu pot șterge marea din inimile lor”. De asemenea, Pontiful a subliniat că munca lor, adesea „riscantă și grea, trebuie să fie prețuită, sprijinind drepturile și aspirațiile voastre legitime”.
În discursul său, Papa Francisc și-a exprimat aprecierea deosebită pentru munca voluntară pe care o depun pentru a scăpa marea de plastice. A descris această inițiativă drept „foarte importantă, din cauza cantității mari de deșeuri, în special deșeuri din plastic” ce au fost recuperate, salutând faptul că acțiunea lor devine deja un model pentru alte zone din Italia și din străinătate. Sfântul Părinte a continuat spunând că operațiunea „Pescuirea plasticului” este „un exemplu al modului în care societatea civilă locală poate și trebuie să contribuie la abordarea problemelor de importanță globală”.
Papa Francisc a vorbit despre cum primii ucenici ai lui Isus au fost „colegi” de-ai lor, și i-a invitat să îl urmeze, ca și cum și-ar arunca plasele pe malul lacului Galileii. „Îmi place să cred că și astăzi, cei care sunt creștini simt prezența spirituală a Domnului lângă ei”, a spus el. Încheindu-și discursul, i-a îndemnat pe pescarii prezenți să nu piardă valorile creștine, care se găsesc în a ajutarea reciprocă, în special a celor mai nevoiași.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 918, Ultimul acces: 2024-05-20 18:08:09