Invitatie la cursuri biblice organizate de Congregatia „Notre Dame de Sion” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Invitație la cursuri biblice organizate de Congregația „Notre Dame de Sion”

[2020-01-23]
„Biblia: cartea drumului lui Dumnezeu cu omul”, „Cartea Genezei, mesaj și actualitate” și „Copilăria lui Isus” sunt temele celor trei cursuri biblice organizate de surorile „Notre Dame de Sion” la sediul din Iași (Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 19). Profesori vor fi sr. Iuliana Neculai, NDS (responsabilă înscrieri), pr. dr. Iulian Faraoanu și pr. dr. Iosif Antili, iar perioadele de desfășurare vor fi în lunile februarie și martie. Pentru înscriere și informații: sr. Iuliana Neculai NDS, iuliananeculai@hotmail.com; tel. 0741/658651.

Cursul „Biblia: cartea drumului lui Dumnezeu cu omul”
(susținut de sr. Iuliana Neculai NDS)
Mulți își doresc că citească și să înțeleagă cuvântul Scripturii, însă limbajul ei, nu mereu ușor de înțeles, precum și epoca îndepărtată a desfășurării evenimentelor îi pot opri din acest demers. Există în Noul Testament un episod cunoscut, în care diaconul Filip, auzindu-l pe un demnitar etiopian citind din Profetul Isaia, îl întreabă: „Înțelegi ce citești?”. Etiopianul îi răspunse: „Cum aș putea, dacă nimeni nu mă îndrumă?” (Fap 8,31).
Pentru a trece de la citirea la înțelegerea Bibliei avem nevoie de noțiuni introductive. Sfânta Scriptură trebuie să fie „citită și interpretată întru același Duh în care a fost scris㔠(Dei Verbum, 12). Atunci când Sfânta Scriptură este citită în același Duh cu care a fost scrisă, rămâne mereu nouă.
Cursul își propune să prezinte câteva teme introductive importante: de ce să ne apropiem de Biblie, ce este ea, cum a apărut, noțiuni de istorie și geografie biblică, genurile ei literare, sensurile și interpretarea lor. Scopul este acela de a deschide cartea sfântă cu încredere și bucurie deoarece „Cuvântul lui Dumnezeu este în măsură să deschidă ochii noștri, pentru a putea ieși din individualismul care duce la asfixie și sterilitate, în timp ce ne deschide larg drumul împărtășirii și al solidarității” (Papa Francisc, Aperuit illis, nr. 13).
Desfășurare: sâmbătă 1, 8, 15, 22 și 29 februarie, ora 10.00.
Cursul „Cartea Genezei, mesaj si actualitate”
(susținut de pr. dr. Iulian Faraoanu)
Cartea Genezei este poarta de intrare în Sfânta Scriptura și în universul gândirii biblice. În același timp, scrierea oferă răspunsuri la întrebările multiseculare care privesc originea omului, a universului, a răului etc. Geneza ne transmite răspunsuri și la întrebările: Cine este Dumnezeu? Cine este omul? Cursul propus intenționează să ofere unele direcții și piste de interpretare pentru a înțelege mesajul primei cărți din Biblie și a capta relevanța ideilor pentru omul contemporan.
Desfășurare: sâmbătă 15 și 22 februarie, ora 11.30; 14, 21 și 29 martie, ora 10.00.
Cursul „Copilăria lui Isus”
(susținut de pr. dr. Iosif Antili)
Copilăria lui Isus este o temă fascinantă și provocatoare pentru orice cititor atent al Sfintei Scripturi. Perspectivele diferite oferite pe de o parte de evangheliile canonice și pe de altă parte de evangheliile apocrife ne provoacă la o călătorie plină de suspans într-un univers plin de mister. Acest curs biblic se propune ca o reverberație a sărbătorii Nașterii Domnului pe care am celebrat-o în săptămânile trecute. Cursul se constituie în patru întâlniri biblice după următorul desfășurător:
1. Copilăria lui Isus în perspectiva evangheliilor canonice. Cum putem explica diferențele notabile dintre evanghelii în privința acestui subiect? 2. Copilăria lui Isus conform Evangheliei după Sfântul Matei. 3. Copilăria lui Isus conform Evangheliei după Sfântul Luca. 4. Copilăria lui Isus din perspectiva evangheliilor apocrife.
Desfășurare: sâmbătă 1, 8, 29 februarie, ora 11.30; 7 martie ora 10.00.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 869, Ultimul acces: 2024-06-24 19:34:36