Pr. Claudiu Dumea: Predici pentru zilele feriale. Anul II. Timpul de peste an - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Claudiu Dumea: Predici pentru zilele feriale. Anul II. Timpul de peste an

[2020-01-26]
La Editura Sapientia din Iași a apărut recent cartea „A ieșit Semănătorul. Predici pentru zilele feriale. Anul II. Timpul de peste an”, scrisă de pr. Claudiu Dumea (+). Cartea apare în colecția „Omiletica”, în formatul 14Ś20, are 484 pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 30 lei.

Pentru a veni în ajutorul celor care doresc să mediteze zi de zi cuvântul lui Dumnezeu, așa cum este propus de Liturghia catolică în ritul latin, pr. Claudiu Dumea (+), înainte de a trece la Domnul, a pregătit volumul A ieșit Semănătorul. Predici pentru zilele feriale. Anul II. Timpul de peste an. Acest volum se adaugă volumelor precedente care au fost publicate la Editura Sapientia. Titlul colecției „A ieșit semănătorul…” face referință la începutul parabolei semănătorului din Evanghelia după sfântul Matei (13,3-9) și sugerează rolul pe care îl are această culegere de predici și omilii: să ajute ca ceea ce a fost semănat prin cuvântul Domnului să nu se risipească, ci să aducă rod.
Cartea este structurată sub forma unor reflecții pornind de la lectura și fragmentul evanghelic al zilei. Fiecărei zile îi sunt dedicate una sau mai multe reflecții care au menirea să aprofundeze mesajul principal care ne este prezentat zilnic în Liturgia Cuvântului. Aceste predici se adresează păstorilor, dar și credincioșilor care vor să își revigoreze zilnic viața sufletească prin contactul constant cu ceea ce Biserica propune, prin lecturile de la Sfânta Liturghie, ca hrană pentru suflete.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 673, Ultimul acces: 2024-06-09 07:02:26