IPS Aurel: Dumnezeu ne cheama pe toti crestinii sa fim una - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ÎPS Aurel: Dumnezeu ne cheamă pe toți creștinii să fim una

[2020-01-27]
Biserica ortodoxă a Mănăstirii Cașin a găzduit sâmbătă, 25 ianuarie 2020, momentul de rugăciune al Bisericilor creștine din capitală cu care s-a încheiat Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an. Având ca temă un citat din cartea Faptele Apostolilor – „Localnicii ne-au arătat o bunăvoință neobișnuit㔠(28,2) -, rugăciunea din acest an s-a desfășurat „sub semnul ospitalității, al omeniei, care”, așa cum a arătat ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București la celebrarea din Catedrala Sf. Iosif, pe 18 ianuarie a.c., „trebuie să ne unească nu numai în momentele fericite, ci și în cele de greutate, atunci când furtunile se abat asupra noastră”.

În București, rugăciunea a fost găzduită, pe rând, de diferite Biserici creștine: Romano-Catolică, Greco-Catolică, Armeană, Anglicană, Evanghelică Luterană, Reformată Calvină, Ortodoxă Română. În cuvântul de învățătură pe care l-a ținut luni, 20 ianuarie, la Catedrala Greco-Catolică Sf. Vasile cel Mare, ÎPS Aurel a arătat că trebuie „să avem mereu speranța că, în final, rugăciunea Mântuitorului – ca toți să fie una – se va împlini” și a subliniat c㠄Dumnezeu ne cheamă pe toți, nu numai pe ierarhi, pe preoți, ci pe toți creștinii, să fim una”.
Și la Tulcea a continuat tradiția rugăciunii împreună, în această săptămână dedicată unității în credință. Luni, 20 ianuarie, pr. Marcel Lungeanu, parohul comunității romano-catolice din Tulcea a asistat la Slujba Vecerniei prezidată, în Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae de PS Visarion, Episcopul Tulcii. La sfârșitul Vecerniei, pr. Marcel a ținut un cuvânt de învățătură. A doua zi, rugăciunea a avut loc în biserica romano-catolică din localitate, dedicată Sfântului Mihai Arhanghelul, și a fost prezidată de parohul comunității. Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Visarion, care la sfârșit a oferit comunității romano-catolice o icoană a Preasfintei Fecioare Maria.
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor se celebrează în mod tradițional, în fiecare an, între 18 și 25 ianuarie, în emisfera de nord. Aceste date au fost propuse în anul 1908 de Paul Watson și acoperă perioada dintre sărbătoarea Sfântului Petru și cea a Sfântului Paul, care au o semnificație simbolică. Materialul pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an a fost pregătit de Bisericile creștine din Malta și Gozo.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 673, Ultimul acces: 2024-06-24 10:46:44