Anunturi din Dieceza de Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Timișoara

[2020-01-28]
Dieceza de Timișoara
1. Sâmbătă, 1 februarie 2020, biserica Ordinului Piarist din Timișoara va găzdui pelerinajul și întâlnirea preoților și persoanelor vieții consacrate din Dieceza de Timișoara, la care sunt așteptați toți preoții care activează pe raza Diecezei noastre, precum și călugării și călugărițele din diferitele mănăstiri și comunități aflate pe teritoriul Banatului. Cu acest prilej va avea loc și întrunirea de primăvară a preoților din această Dieceză. Liturghia solemnă celebrată de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop de Timișoara, va începe la ora 10.00. După Sfânta Liturghie, programul întâlnirii va continua cu o prelegere intitulată: Euharistie și comunitate, invitat fiind pr. dr. Ferenc Tomka, preot romano-catolic, profesor universitar, autor a mai multor volume din Ungaria. După prelegere cei prezenți sunt invitați să participe la reuniunea de primăvar㠖 corona vernalis – care se va organiza separat pentru preoți și persoanele vieții consacrate.
2. Duminică, 2 februarie 2020, începând cu ora 18.00 în biserica reformată din Timișoara-Cetate (Piața Maria) va avea loc o celebrare ecumenică, în cadrul căreia omilia va fi rostită de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan.
3. Sf. Papa Ioan Paul al II-lea a instituit în anul 1997 Ziua Mondială a Vieții Consacrate, care este celebrată anual în data de 2 februarie, sărbătoarea „Întâmpinarea Domnului”. Această sărbătoare este marcată și în biserica romano-catolică din Oravița printr-o Sf. Liturghie celebrată duminică, 2 februarie a.c. la ora 10.00. Conform tradiției catolice, în cadrul Liturghiei din această zi se sfințesc și lumânările, duse apoi de credincioși, cu sine, acasă și folosite în momente de bucurie, dar și în cele mai puțin fericite.
4. Luni, 3 februarie 2020, cu ocazia sărbătorii Sf. Blasiu, Episcop, martir, în bisericile Diecezei de Timișoara în cadrul Sfintelor Liturghii credincioșii participanți primesc binecuvântarea Sf. Blasiu (împotriva afecțiunilor și durerilor de gât), o celebrare specifică acestei sărbători.
5. În fiecare prima joi a lunii în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin are loc o Adorație Euharistică pentru familii. Astfel joi, 6 februarie 2020, adorația va începe la ora 19.30.
6. În săptămâna cuprinsă între 8-16 februarie 2020 în comunitățile Diecezei de Timișoara va avea loc „Săptămâna Căsătoriei”, o săptămână dedicată promovării valorilor, priorității și sănătății familiei. În cadrul acestei săptămâni vor avea loc diferite întâlniri, discursuri și programe culturale organizate de către și pentru familii sau cupluri. Conform programului întocmit de către Biroul pentru Pastorația Familiilor și a Adulților din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, întâlnirile vor avea loc după cum urmează:
– Sâmbătă, 8 februarie 2020, între orele 15.30-19.00 va avea loc o întâlnire pentru familii în limba română în parohia Timișoara III Elisabetin, Sfânta Liturghie fiind celebrată începând cu ora 18.00.
– Duminică, 9 februarie 2020, în parohia romano-catolică din Timișoara-Iosefin între orele 18.00-20.00 va avea loc o întâlnire a familiilor în limba maghiară.
– Sâmbătă, 15 februarie 2020, între orele 14.30-19.00 parohia romano-catolică din Arad-Centru va găzdui întâlnirea familiilor catolice de etnie maghiară.
– Duminică, 16 februarie 2020, în parohia romano-catolică din Timișoara-Iosefin între orele 18.00-20.00 va avea loc o întâlnire a familiilor în limba română.
– În ultima zi a Săptămânii Căsătoriei, 16 februarie 2020 în mai multe biserici din Dieceza de Timișoara se vor celebra Sf. Liturghii pentru familii cu binecuvântarea celor prezenți.
7. Conform programului publicat de către Centrul Diecezan de Tineret, duminică, 9 februarie 2020 tinerii din parohiile timișorene sunt invitați să participe la Sfânta Liturghie pentru tineret care va începe la ora 18.00 în biserica romano-catolică din Timișoara III Elisabetin. În mănăstirea Ordinului Salvatorian din Timișoara-Elisabetin va avea loc marți, 11 februarie, la ora 20.00 o rugăciune Taizé.
8. Ziua Mondială a Bolnavilor în Biserica Catolică a fost instituită la inițiativa Sf. Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1993, cu ocazia aniversării apariției Sfintei Fecioare Maria la Lourdes. Cu acest prilej duminică, 9 februarie 2020, în biserica romano-catolic㠄Maria Zăpezii” din Reșița, iar în data de 11 februarie 2020 în biserica romano-catolic㠄Preasf. Treime” din Reșița în cadrul Sf. Liturghii cei prezenți se vor ruga special pentru credincioșii bolnavi și suferinzi din aceste comunități și se va administra Sacramentul Bolnavilor. În aceste zile la cele două parohii membrii Asociației Medicilor Catolici din Reșița vor oferi medicamente și servicii medicale constând în măsurarea tensiunii sau a glicemiei celor bolnavi. Marți, 11 februarie 2020 în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 17.00 se va administra Sacramentul Ungerii Bolnavilor.
Birou de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara
(Sipos Enikő, referent de presă al Episcopiei)
Tel. 0256/221115, e-mail: eniko_sipos@ymail.com

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 661, Ultimul acces: 2024-06-17 06:40:42