Duminica Bibliei celebrata in Parohia Adormirea Maicii Domnului din Braila - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica Bibliei celebrată în Parohia Adormirea Maicii Domnului din Brăila

[2020-01-28]
Duminica Cuvântului a fost celebrată, în comunitatea romano-catolică din Brăila, în două momente: mai întâi, la Sfânta Liturghie solemnă, în timpul căreia Biblia, cuvântul scris al lui Dumnezeu, a fost expusă în fața altarului, iar repertoriul corului și Rugăciunea credincioșilor s-au axat pe importanța Cuvântului lui Dumnezeu în viața comunității și a fiecărui credincios.

Omilia a fost o pledoarie pentru centralitatea Sfintei Scripturi în viața de cult și cea din mijlocul societății, ilustrată cu citate din Evanghelii care arată necesitatea cunoașterii și trăirii Cuvântului lui Dumnezeu, care trebuie cunoscut, înțeles și trăit în fiecare zi de către orice creștin. La sfârșitul Sfintei Liturghii Părintele paroh Cazimir Budău a făcut o scurtă prezentare a edițiilor în limba română a noii traduceri catolice a Bibliei și a altor cărți auxiliare: „Mica Biblie”, „Cum să citim Biblia” și alte titluri.
După Sfânta Liturghie, o parte însemnată a credincioșilor s-a adunat în sala mare a casei „Samariteanul milostiv” de lângă casa parohială, unde cei prezenți au putut urmări o succintă prezentare a Bibliei, după care a urmat o scurtă expunere a edițiilor catolice în limba română a Bibliei, dar și a altor cărți care explică și ajută la introducerea în tainele Sfintelor Scripturi.
În parohia Adormirea Maicii Domnului din Brăila se desfășoară, de altfel, în această perioadă, și cursul „Euharistia”, derulat cu sprijinul Școlii Credinței, din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Cursul este un program video și prezint㠄o călătorie fascinantă prin Biblie, în căutarea prefigurărilor Euharistiei, a instituirii și celebrării ei”. (pr. Cazimir Budău pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 660, Ultimul acces: 2024-06-16 22:18:13