Balul Romanesc pe Tara la Gyula - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Balul Românesc pe Țară la Gyula

[2020-01-26]
Sezonul de iarnă al balurilor românești din Ungaria a fost deschis sâmbătă, 25 ianuarie 2020, la Centrul Cultural Român din Gyula (Jula), de tradiționalul Bal Românesc pe Țară, organizat de Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria (ATRU) și Centrul de Documentare și Informare al AȚRU.
La bal au participat sute de etnici români din Ungaria, și oaspeți din România. Între oficialitățile prezente la bal s-au aflat Florin Vasiloni, consul general al României la Gyula; Traian Cresta, purtător de cuvânt al românilor în Parlamentul Ungariei; Gheorghe Cozma, președinte, alături de alți lideri ai Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU); mai mulți primari ai unor localități din Ungaria și România, printe care Marki Zai Peter, primarul orasului Hodmezovasarhely; Szelezsan Gyorgy, primarul orasului Aletea (Elek),s.a. Programul artistic a fost asigurat de formații folclorice din Ungaria și România.Sursa: Vasiloni Trandafir Florin


Contor Accesări: 645, Ultimul acces: 2024-06-12 06:30:22