Concursul International de sah „Foaia Romaneasca” la Gyula - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concursul Internațional de șah „Foaia Româneasc㔠la Gyula

[2020-01-27]
Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Gyula, s-a desfășurat a XI-a ediție a Concursului Internațional de șah „Foaia Românească”. Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a participat la această manifestare, precum și la momentul de decernare a premiilor, salutând în cuvântul său organizatorii și participanții.

Consulatul general al României la Gyula a sprijinit organizarea acestei competiții, care a devenit o manifestare tradițională în calendarul comunității românești din Ungaria.

La competiție au participat în jur de 80 de sportivi și pasionați ai șahului din România și Ungaria, dintre care 46 de concurenți, la diverse categorii de vârstă. La manifestare au participat și membri marcanți ai comunității românești din Ungaria: Gheorghe Cozma, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU); Vasile Sucigan, președintele Autoguvernării Românești din Gyula; Eva Iova Șimon, redactor-șef a publicației „Foaia Românească”, ș.a. Din România au participat mai mulți șahiști, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad, dar și alți concurenți, din Oradea, Timișoara, etc. Organizatorii evenimentului au fost Asociația Șahiștilor Români din Ungaria; Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria și publicația „Foaia Românească”.

Promotorul acestei manifestări este Ioan Cozma, român originar din Gyula, profesor, șahist, membru al coralei „Pro Musica” și președinte a Asociației Șahiștilor Români din Ungaria. Concurenții au fost răsplătiți cu diplome și medalii, iar învingătorii categoriilor aflate în concurs au primit trofee, cadouri și premii. La concurs a fost premiat și Gheorghe Cozma, cel mai vârstnic participant, etnic român din Bekescsaba.
Sursa: Vasiloni Trandafir Florin


Contor Accesări: 645, Ultimul acces: 2024-06-24 22:37:15