Anunturi din Dieceza de Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Timișoara

[2020-01-17]
Dieceza de Timișoara
1. În sala de cateheză a parohiei romano-catolice din Timișoara IV Iosefin, sâmbătă, 18 ianuarie 2020, între orele 11.00-12.00, va avea loc o cateheză pentru copiii în limba română, având ca temă: David și Goliat.
2. În perioada 18-25 ianuarie 2020, se va desfășura la nivel național Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Cu acest prilej Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, va participa la următoarele celebrări ecumenice:
– Duminică, 19 ianuarie 2020 începând cu ora 17.00 în biserica reformată din Timișoara-Cetate (Piața Maria) va avea loc o celebrare ecumenică.
– 21 ianuarie 2020 începând cu ora 17.00 în biserica parohială romano-catolic㠄Imaculata Concepțiune” din Caransebeș, predica fiind rostită de către PS Lucian Mic, Episcop ortodox al Caransebeșului;
– 25 ianuarie 2020 începând cu ora 10.30 în biserica parohială romano-catolic㠄Maria Zăpezii” din Reșița. La celebrare va participa Reinhart Guib, Episcop al Bisericii Evanghelice C.A. în România. În cadrul momentului liturgic cei prezenți vor comemora 75 de ani de la începutul deportării forțate a credincioșilor germani în fosta Uniune Sovietică. Cu această ocazie va lua cuvântul Ignaz Bernhard Fischer, președintele Asociației Foștilor Deportați din România în URSS. În biserică va avea loc o mică expoziție de artă plastică dedicată deportării, cu lucrări realizate de Doina & Gustav Hlinka și Viorica Ana Farkas, membri ai cercului de creație plastic㠄Deutsche Kunst Reschitza”, George Molin și Marianne Florea, membri ai cercului de sculptur㠄Jakob Neubauer”, ambele cercuri ale Forumului Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și Michael Messer (înainte Sânmartin-Arad, astăzi Augsburg/ Germania). După celebrare, începând cu ora 12.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, și Reinhart Guib, Episcop al Bisericii Evanghelice C.A. în România se vor ruga la Monumentul deportaților din Parcul „Cărășana” din Reșița pentru sufletele victimelor acestei deportări.
3. În perioada 27-30 ianuarie 2020 Institutul Național de Pastorație din Ungaria (Országos Lelkipásztori Intézet) va organiza Zilele Naționale de Pastorație, eveniment care va fi găzduit de Centrul de Formare Sf. Ioan din Eger. Motto-ul evenimentul va fi: „Iubindu-i pe ai Săi cei din lume, până la sfârșit i-a iubit.” (In 13, 1). La această conferință Dieceza de Timișoara va fi reprezentată de către pr. Zsolt Szilvágyi, Vicar episcopal pentru activitatea pastorală și un numeros grup format din preoți și colaboratori laici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1066, Ultimul acces: 2024-03-25 10:29:31