PS Timotei Prahoveanul a vorbit la Patriarhie despre tema cea mai importanta a propovaduirii Mantuitorului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Timotei Prahoveanul a vorbit la Patriarhie despre tema cea mai importantă a propovăduirii Mântuitorului

[2020-01-12]
de Iulian Dumitrașcu

În Duminica după Botezul Domnului, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul le-a vorbit credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală despre tema cea mai importantă a propovăduirii Mântuitorului.
Potrivit Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, tema Împărăției Cerurilor a fost anunțată de Mântuitorul Hristos încă din prima zi a activității Sale misionare.
„Este locul pentru care ne pregătim să nu-l pierdem”, a spus Preasfinția Sa.
În predica din timpul Sfintei Liturghii, Episcopul a vorbit și despre pocăință.
„Pocăința este acea scară pe care noi cei căzuți și plecați departe în lumea păcatului ne întoarcem din locul în care am căzut, iar Sfântul Vasile cel Mare ne spune că pocăința trebuie săvârșită astăzi. Nu știm dacă mâine este o zi pe care o vom mai avea de la Dumnezeu”.
„Pocăința nu se face în văzut lumii. Pocăința este o atitudine profundă care se manifestă între cel care plânge și Dumnezeu care primește lacrimile”.
La Sfânta Liturghie de la Patriarhie au participat și membrii Consiliului Național al ASCOR.
PS Timotei Prahoveanul a făcut cunoscută credincioșilor din Catedrală prezența acestora, le-a mulțumit pentru participare și activitatea misionară și s-a rugat lui Dumnezeu „să-i inspire pe mai departe, să aibă o lucrare micionară, să fie pildă pentru tinerii de vârsta lor”.
CN al ASCOR s-a întâlnit după Sfânta Liturghie cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 602, Ultimul acces: 2022-11-29 09:47:15