Ganduri la Evanghelia Duminicii dupa Botezul Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Gânduri la Evanghelia Duminicii după Botezul Domnului

[2020-01-12]
de Iulian Dumitrașcu

În predicile rostite în Duminica după Botezul Domnului, Patriarhul Daniel a explicat că potrivit textului biblic de la Matei 4:12-17, „Hristos este Împărăția Cerurilor coborâtă printre oameni, iar unde El este prezent, acolo este prezent și Dumnezeu Tatăl împreună cu Dumnezeu Duhul Sfânt”.
Patriarhul a menționat duminică faptul că pentru a intra în Împărăția Cerurilor trebuie să facem pocăință și asta înseamnă ca:
„Viața trăită în neascultare față de Dumnezeu se schimbă în viață trăită în ascultare față de Dumnezeu. Viața trăită în fapte rele se schimbă în viață trăită săvârșind fapte bune”.
Tot în acest context, Părintele Patriarh a explicat cum începe renașterea spirituală a omului păcătos.
„Prin credința în Hristos, prin pocăință și prin primirea Sfântului Botez în numele Preasfintei Treimi”, întrucât „Sfânta Taină a Botezului și Sfânta Taină a Pocăinței sunt izvoare de lumină și bucurie pentru viața creștină”.
Pentru mai multe citate și imagini inspiraționale, urmărește-ne pe Instagram!

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 650, Ultimul acces: 2022-12-03 07:48:17