Continutul pocaintei este dragostea fata de Dumnezeu – Episcopul Ignatie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conținutul pocăinței este dragostea față de Dumnezeu – Episcopul Ignatie

[2020-01-14]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit în Duminica după Botezul Domnului despre pocăință, pornind de la cuvintele Mântuitorului Hristos: „Pocăiți-vă, căci s-a apropiat împărăția cerurilor” (Matei 4:17).
Ierarhul a vizitat comunitatea Parohiei Draxeni, unde a oficiat Sfânta Liturghie.
El le-a spus credincioșilor că pocăința înseamnă mărturisirea păcatelor, dar presupune mai mult decât atât.
„Ca să ajungi să îți mărturisești păcatele, să conștientizezi propria ta stare de distanțare de Dumnezeu, este nevoie de dragoste. Conținutul pocăinței este dragostea față de Dumnezeu”, a explicat Preasfinția Sa.
Potrivit Episcopului Hușilor, când iubești pe cineva simți în mod firesc să îți mărturisești propriile neputințe și ai încredințarea c㠄cel căruia îți vei deschide sufletul te va înțelege negreșit”.
„La fel se întâmplă dacă ne locuiește dragostea lui Dumnezeu. Dacă Îl iubim, ne vom pocăi pentru păcatele noastre”.
Oamenii au zilnic posibilitatea de a se pocăi.
„Pocăință este și atunci când înmugurește în mintea ta gândul de a te ruga. Orice formă de apropiere de Dumnezeu, de Împărăția cerurilor, care este Hristos, înseamnă pocăință”, a concluzionat ierarhul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 963, Ultimul acces: 2024-06-16 00:00:41