Biblioteca „Nicolae Colan” a primit din partea unei edituri iesene volume aniversare dedicate lui Mihai Eminescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biblioteca „Nicolae Colan” a primit din partea unei edituri ieșene volume aniversare dedicate lui Mihai Eminescu

[2020-01-15]
de Mihail Mere-Albe

Biblioteca „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe a primit din partea editurii TipoMoldova din Iași, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, mai multe cărți printre care și volume din colecția „Ediții. Mihai Eminescu, 170 de ani de la naștere”.
Biblioteca a fost inaugurată în 27 noiembrie 2019, în cadrul Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântul Gheorghe.
Directorul științific al Centrului European de Studii Covasna-Harghita, Ioan Lăcătușu, a declarat marți, pentru Agerpres, citat de Mesagerul de Covasna:
„Pe lângă alte valoroase cărți de istorie, geografie, literatură, editura TipoMoldova ne-a oferit cu generozitate un număr mare de volume apărute în cadrul proiectului „Ediții. Mihai Eminescu, 170 de ani de la naștere. 1850-2020′. Ne bucurăm că la tânăra noastră bibliotecă putem oferi cititorilor interesați posibilitatea de a studia opera eminesciană la Sfântu Gheorghe, în Transilvania pe care Eminescu a iubit-o atât de mult”.
Biblioteca „Nicolae Colan” deține un fond de peste 10.000 de volume, multe dintre ele fiind donate de mai multe edituri și biblioteci sau provin din colecțiile particulare ale unor intelectuali din județ și din țară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 931, Ultimul acces: 2024-06-15 23:52:58