PF Lucian catre noul Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, Mons. Aurel Perca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PF Lucian către noul Arhiepiscop Mitropolit de București, Mons. Aurel Percă

[2020-01-11]
Cardinalul Lucian Mureșan
PF Lucian Mureșan, capul Bisericii Greco-Catolice din România, nu a putut fi prezent la evenimentul de astăzi al instalării noului Arhiepiscop Mitropolit de București, dar i-a transmis un mesaj publicat pe BisericaRomanaUnita.ro. „Primindu-ne în audiență cu ocazia vizitei ad limina la Vatican pe data de 7 decembrie 1996”, amintește Cardinalul în mesaj, „Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea ni s-a adresat cu aceste cuvinte: ‘diferitele rituri nu pot fi considerate a fi concurente în sânul Bisericii Catolice celei Una, ci cărări spirituale diferite care, fiecare în modul său, împărtășesc bogățiile din lunga lor tradiție și aduc roade pentru binele tuturor și în slujba comuniunii’.”

„Aceste cuvinte memorabile caracterizează bunele relații dintre plămânul răsăritean și cel apusean în sânul Conferinței Episcopale Catolice inter-rituale din România. Și mai ales manifestă faptul cum credința catolică și cultura țării noastre, în acest punct geografic și spiritual de răscruce între Europa centrală și cea orientală, pot să viețuiască împreună și aduc roade bogate sub inspirația valorilor Sfintei Evanghelii. În numele Conferinței Episcopilor Catolici din România, mulțumim Domnului pentru rodnica slujire a Înaltpreasfinției Sale Ioan Robu, condus de deviza care din timpul slujirii arhierești: Et veritas liberabit vos.” Amintim că din Conferința Episcopală Română fac parte și Biserica Romano-Catolică și cea Greco-Catolică, ele alternându-și conducerea. Actualmente PF Lucian este vicepreședintele Conferinței Episcopale.
„Prin voința Sfântului Părinte Papa Francisc, astăzi un nou Arhiepiscop Mitropolit este instalat pe scaunul Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Întreaga Conferință Episcopală și eu personal, salutăm cu bucurie și gratitudine numirea Mons. Aurel Percă în această nouă misiune, și îl asigurăm de rugăciunea, de prețuirea și de deplina noastră colaborare. Continuăm ‘să mergem împreun㒠precum ne-a îndemnat Sfântul Părinte în cursul vizitei sale apostolice în țara noastră, citând pe Câmpia Libertății de la Blaj pe 2 iunie 2019 cuvintele Fericitului Episcop Iuliu Hossu: ‘Dumnezeu ne-a trimis în acest întuneric al suferinței pentru ca să dăruim iertarea și a ne ruga pentru convertirea tuturor’.”
Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică își încheie astfel mesajul: „La final, două simple cuvinte care cuprind toată recunoștința și aprecierea Conferinței noastre Episcopale: Înaltpreasfinției Sale Ioan: Eucharisto!, iar Înaltpreasfinției Sale Aurel: Axios!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 938, Ultimul acces: 2024-04-22 09:42:25