Consacrarea noului Arhiepiscop de Alba Iulia va avea loc la 22 februarie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Consacrarea noului Arhiepiscop de Alba Iulia va avea loc la 22 februarie

[2020-01-11]
Mons. Gergely Kovács
Consacrarea întru episcopat și instalarea Mons. Gergely Kovács ca păstor al Arhidiecezei de Alba Iulia vor avea loc pe 22 februarie, în sărbătoarea Catedrei Apostolului Petru, în Catedrala din Alba Iulia, anunță RomKat.ro

Biroul diecezan va anunța ulterior detalii suplimentare despre ceremonie. Credincioșii și preoții sunt invitați cu căldură la acest moment înălțător și rar! Amintim că pe 24 decembrie, la ora 13, biroul de presă al Vaticanului a dat publicității numele noului conducător al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia. La exact 81 de ani de la aniversarea numirii lui Áron Márton ca Episcop, Gergely Kovács a devenit noul Episcop al Arhidiecezei de Alba Iulia. Numirea a venit după ce Papa Francisc a acceptat retragerea Arhiepiscopului György Jakubinyi și a Episcopului József Tamás, care au atins vârsta canonică de pensionare.
Mons. Gergely Kovács s-a născut la 21 iulie 1968 la Târgu Secuiesc, județul Covasna în Arhiepiscopia de Alba Iulia, unde a absolvit studiile liceale în 1987. Până în 1990 a urmat cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Trimis la Roma din 1990 până în 1996, a studiat la Universitatea Pontificală Gregoriană (PUG), finalizând cu un bacalaureat în Teologie în 1992. A fost hirotonit preot la Târgu Secuiesc la 3 iulie 1993 de către Arhiepiscopul de Alba Iulia E.S. Mons. Lajos Bálint și încardinat în aceeași Arhidieceză. A obținut apoi licența în Drept Canonic la Universitatea Laterană în 1994 și doctoratul în 1996.
În decursul celor 26 de ani de preoție a îndeplinit diverse funcții și responsabilități. Din 1996 a slujit ca vicar parohial la Târgu Mureș. Din 1997 se află în serviciul Sfântului Scaun activând în cadrul Consiliului Pontifical pentru Cultură, în care a fost responsabil pentru secțiunea limba germană și Europa Centrală de Est și redactor al revistei Cultura e Fede. Numit la 24 iulie 2000 Capelan al Sfântului Părinte de către Papa Ioan Paul al II-lea, din 2007 activează ca Director al Oficiului aceluiași Consiliu Pontifical. Colaborează atât cu Congregația pentru Cler, secțiunea de limbă germană, cât și cu Tribunalul Rota Romana.
Mons. Gergely vorbește fluent maghiară, română, italiană și germană

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 627, Ultimul acces: 2022-12-03 05:22:33