IPS Aurel catre IPS Ioan: Contez pe ajutorul si apropierea Inaltpreasfintiei Voastre - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ÎPS Aurel către ÎPS Ioan: Contez pe ajutorul și apropierea Înaltpreasfinției Voastre

[2020-01-11]
La finalul Sfintei Liturghii celebrate sâmbătă, 11 ianuarie 2020, în Catedrala Sf. Iosif din Capitală, în cadrul căreia a luat în posesie canonică Arhidieceza Romano-Catolică de București, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, le-a adresat un salut celor care au participat la celebrare în Catedrală sau prin intermediul mijloacelor de comunicare. A mulțumit diferitelor categorii de participanți, de la Episcopi, preoți, seminariști și credincioși până la reprezentanții autorităților de la diferite niveluri.

I-a mulțumit și Înaltpreasfințitului Ioan Robu, care de astăzi a devenit Arhiepiscop emerit: „Înaltpreasfințite, vă mulțumesc în numele tuturor credincioșilor, preoților și persoanelor consacrate pentru toată slujirea episcopală pusă spre binele acestei binecuvântate Arhidieceze timp de 36 de ani. Ați condus Arhidieceza, dar am putea spune și Biserica Catolică din România, pentru mulți ani în vremuri vitregi: ați făcut ca bărcuța Arhidiecezei să plutească mai departe, fără să se scufunde, și pentru aceasta ați avut și de suferit. Apoi când au venit timpurile de libertate pentru Biserică, ați reușit să scoateți această bărcuță la larg, dar cu prețul altor sacrificii. Întreaga comunitate a credincioșilor din Arhidieceză, dar și din țară, vă este recunoscătoare pentru tot ceea ce ați făcut și realizat pentru Biserică. Astăzi am primit spre păstorire o comunitate diecezană înfloritoare, cu multe lucruri frumoase, cu multe realizări, de care eu va trebui să am mare grijă: dar contez pe ajutorul și pe apropierea frățească a Înaltpreasfinției Voastre în orice moment al slujirii mele episcopale, și vă rog încă de astăzi să nu vă supărați dacă voi apela uneori la bogata experiență a Înaltpreasfinției Voastre.”
La rândul său un cuvânt de salut a adresat și ÎPS Ioan Robu. Adresându-se succesorului său a spus: „Cu mare încredere în Dumnezeu și în Preasfinția Ta, tocmai ți s-a încredințat spre păstorire, conform normelor canonice, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București cu tot ce cuprinde ea, dar mai ales cu comunitățile credincioșilor, comunitatea sau familia preoțească, ordinele și congregațiile, școlile, asociațiile și organizațiile, mișcările ecleziale, persoanele consacrate. În toate acestea, în viața lor de fiecare zi veți găsi semnele vii ale unității Bisericii locale și universale, și anume: stăruința în rugăciune; stima și respectul față de învățătura catolică; prețuirea comuniunii cu Papa, urmașul lui Petru; trăirea carității fraterne. Oricare au fost vremurile, aceste patru semne sau izvoare ale unității noastre bisericești, ne-au ținut împreună, așa cum eram, mai dispersați, mai puțini sau mai izolați. Înalt Preasfințite, în timp ce le mulțumesc tuturor din Arhidieceză pentru fidelitatea și unitatea lor catolică, încurajându-i să fie mândri că fac parte din această Biseric㠖 Una, Sfântă, Catolică și Apostolică -, îl rog pe Dumnezeu și pe Maica Sa Preasfântă să te păstreze în sănătate și seninătate ca Păstor al Arhidiecezei de București, veghind cu gelozie sfântă la izvoarele unității noastre catolice. Întru mulți ani!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 640, Ultimul acces: 2022-11-29 09:08:13