Calendarul celebrarilor pontificale pentru ianuarie-februarie 2020 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Calendarul celebrărilor pontificale pentru ianuarie-februarie 2020

[2020-01-09]
Liturghia din Kaunas
Oficiul celebrărilor liturgice pontificale a difuzat calendarul Sfintelor Liturghii de la Vatican prezidate de Papa Francisc în perioada ianuarie – februarie 2020. Cum se obișnuiește, toate celebrările pontificale prezidate de Pontif vor putea fi urmărite pe internet, fiind transmise în streaming pe pagina web a Vatican News / Radio Vatican, unde sunt anunțate și pot fi vizionate la bannerul „Transmisiune video” din partea dreaptă a paginii.

Sâmbătă, 25 ianuarie a.c., în solemnitatea Convertirea Sfântului Paul, la Bazilica papală Sfântul San Paolo fuori le mura, Papa Francisc va prezida, cu începere de la ora 17.30 rugăciunea Vesperelor Secunde, cu ocazia încheierii Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor din 2020, cu tema „Localnicii ne-au arătat o bunăvoință neobișnuit㔠(Fap. 28,2 Duminică, 26 ianuarie, în cea de-a III-a Duminică din timpul de peste an, Papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie în Bazilica vaticană, cu prilejul Duminicii Cuvântului lui Dumnezeu.
Sâmbătă, 1 februarie, în sărbătoarea Prezentării Domnului la Templu și în cea de-a XXIV-a Zi Mondială a Vieții Consacrate, cu începere de la ora 17.30, în Bazilica San Pietro, Papa Francisc prezidează Sfânta Liturghie împreună cu membrii Institutelor de Viață Consacrată și ai Societăților de Viață Apostolică. Duminică, 23 februarie, în cea de-a VII-a Duminică din timpul de peste an, întâlnire de reflecție spirituală cu tema „Marea Mediterană frontieră de pace”, cu desfășurare în orașul italian Bari, Papa Francisc prezidând Sfânta Liturghie cu începere de la ora locală 10.45. Adăugăm, la începutul anului calendaristic, că Miercurea Cenușii este pe 26 februarie, iar solemnitatea Învierii Domnului, după calendarul roman sau latin, pe 12 aprilie. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 728, Ultimul acces: 2023-02-01 01:36:18