Bisericile de lemn din Vrancea, lectie de istorie si arhitectura pentru tinerii buzoieni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bisericile de lemn din Vrancea, lecție de istorie și arhitectură pentru tinerii buzoieni

[2020-01-09]
de Mihail Mere-Albe

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a demarat un proiect, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, prin care se dorește aducerea în atenția publică și, totodată, conștientizarea caracterului specific al bisericilor de lemn de la Curbură, Vrancea.
„Bisericile de lemn din Vrancea, cu liniile lor arhaice decurgând din caracterul arhitectonic al bisericii de tip primar, pot reprezenta pentru copii și tineri cadrul ideal de transmitere către aceștia a valorilor identitare fundamentale ale culturii românești, iar pentru cei mari un exercițiu de întoarcere spirituală și istorică către timpuri de început de creștinism”, informează site-ul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
Biserica vrâncen㠄Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Valea Sării a reprezentat subiectul primei lecții pentru 25 de tineri din eparhie.
Duminică, cercetătorul științific Ion Cherciu – Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” din cadrul Academiei Române, a fost ghidul tinerilor.
Lăcașul de cult vizitat este considerat de cercetător în lucrarea sa Biserici de lemn din Țara Vrancei, factor de identitate culturală drept „cea mai monumentală biserică sătească din Țara Vrancei”.
Proiectul va continua cu fiecare dintre bisericile de lemn aflate în Munții Vrancei și Munții Buzăului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 727, Ultimul acces: 2023-01-27 23:21:31