Hram la Paraclisul Centrului Misionar din Dublin | Episcopul Ignatie: Sa fim exigenti si cu noi insine si cu pacatul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hram la Paraclisul Centrului Misionar din Dublin | Episcopul Ignatie: Să fim exigenți și cu noi înșine și cu păcatul

[2020-01-09]
de Mihail Mere-Albe

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie în ziua de pomenire a Sfântului Ioan Botezătorul la Paraclisul Centrului Misionar Cultural din Dublin, Irlanda.
Cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, Episcopul Ignatie a slujit cu prilejul sărbătoririi celui de-al doilea hram al lăcașului de cult, informează Episcopia Hușilor.
Vorbind despre cele două dimensiuni ale vieții spirituale a Sfântului Ioan Botezătorul, exigența și smerenia, Preasfinția Sa a îndemnat „să fim exigenți și cu noi înșine și cu păcatul”.
În ceea ce privește roadele duhovnicești ale exigenței și smereniei, Episcopul Hușilor a evidențiat c㠄este foarte greu să concentrăm, în nevoința noastră spirituală, cele două dimensiuni”.
„Omul care este exigent și nu are smerenie, este un om foarte mândru, foarte plin de sine. Vrea, cu orice preț, să demonstreze cine este el, ce funcție deține”.
Cel cu adevărat exigent din punct de vedere spiritual, a spus Preasfințitul Părinte Ignatie, este un om care știe să fie și foarte smerit.
„Exigența, dacă este dublată de smerenie, are o forță extraordinară și putere de convingere și de schimbare a vieții celor din jur”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 682, Ultimul acces: 2023-01-28 14:39:12