Arhiepiscopul Pimen i-a binecuvantat pe varstnicii de la caminul Sf. Ioan cel Nou din Suceava - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Pimen i-a binecuvântat pe vârstnicii de la căminul Sf. Ioan cel Nou din Suceava

[2020-01-09]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a slujit marți la paraclisul Căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Ioan cel Nou din Suceava”.
În omilia sa, ierarhul a făcut referire la lipsa de empatie și întrajutorare care există în societatea contemporană.
„Astăzi lumea nu mai trăiește și pentru binele celorlalți, după pilda samarineanului milostiv din Evanghelie”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Am în minte tocmai acest cămin de bătrâni, cât și celelalte cămine pe care le avem în eparhia noastră. Ceea ce le lipsește astăzi sunt și oamenii care să se îngrijească de frații mai mici ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul paraclisului.
Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat și o slujbă de pomenire pentru vârstnicii din cămin care au trecut la Domnul.
Așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a fost înființat acum 23 de ani, cu binecuvântarea și directa implicare a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen.
Persoanele asistate se bucură de o atentă îngrijire medicală, împlinită atât de persoane de specialitate din cinul monahal, cât și de doctori care efectueză vizite periodice.
Obștea se ocupă nu numai de îngrijirea și supravegherea persoanelor vârstnice, ci și de gospodăria și anexele aflate în dotarea căminului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 881, Ultimul acces: 2023-09-21 18:48:01