Cardinalul Seán O’Malley anunta un An al Euharistiei pentru Arhidieceza sa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Seán O’Malley anunță un An al Euharistiei pentru Arhidieceza sa

[2020-01-02]
Cardinalul Sean O’Malley
Într-o scrisoare adresată Arhidiecezei de Boston, pentru a anunța Anul Euharistiei, Cardinalul Sean O’Malley scrie despre propria sa iubire pentru Euharistie, pe care a învățat-o la vârstă fragedă de la părinții săi. „Mi-au spus clar că acesta este motivul pentru care mergem la Liturghie, pentru a participa la aceeași Euharistie pe care Cristos a celebrat-o cu cei mai apropiați discipoli ai Săi la Cina cea de Taină, înainte ca să sufere și să moară pentru noi”, se citește în scrisoare. Cardinalul împărtășește propriile amintiri despre devoțiunea pentru Euharistie, inclusiv despre Adorația de 40 de ore, procesiunile Corpus Christi și expunerea Preasfântului Sacrament și binecuvântarea cu El. Menționează, de asemenea, cântecele și imnurile pentru „Domnului Euharistic”, învățate în seminar și în activitatea sa pastorală pentru spanioli și portughezi.

Amintind că un sondaj recent din SUA a arătat că mulți catolici nu cunosc sau nu înțeleg învățăturile Bisericii despre Euharistie, Cardinalul O’Malley a convocat un An al Euharistiei, care urmează să înceapă în Joia Mare din acest an. „Este speranța și rugăciunea mea”, scrie el, „ca prin această inițiativă spirituală să îi putem invita și încuraja pe frații și surorile noastre să găsească mângâierea Domnului prin participarea la celebrarea Euharistiei și în timpi de rugăciune înaintea Preasfântului Sacrament”. Ca și catolici, scrie Cardinalul O’Malley, „în Euharistie, învățăm despre identitatea noastră… descoperim cine suntem, de ce suntem aici și care este misiunea noastră ca discipoli ai lui Cristos”. Prelatul îi încurajează pe credincioși să se pregătească pentru Anul Euharistiei, meditând asupra discursului euharistic al lui Isus din capitolul 6 al Evangheliei lui Ioan; invitând familia și prietenii să li se alăture la Liturghie și Adorație; și prin reflectarea asupra „importanței primirii Domnului în Euharistie”.
Recunoscând provocările cu care se confruntă Biserica în vremurile noastre, Cardinalul O’Malley mai scrie: „În Anul Euharistiei, cu toții avem ocazia să ne înnoim și să ne întărim credința în Domnul și apropierea noastră de El”. Și încheie scrisoarea astfel: „Viețile noastre sunt un dar al iubirii gratuite a lui Dumnezeu, iar Euharistia este simbolul cel mai profund al iubirii Sale pentru noi. Isus vine la noi în smerenie, în micime, astfel încât nimeni nu trebuie să se teamă sau nu fie sigur de faptul că este acceptat.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2953, Ultimul acces: 2024-06-17 04:37:58