Alegeri in Biserica Ortodoxa Bulgara | Episcopul Daniil a fost ales Mitropolit al Vidinului de Sfantul Sinod - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Alegeri în Biserica Ortodoxă Bulgară | Episcopul Daniil a fost ales Mitropolit al Vidinului de Sfântul Sinod

[2018-02-05]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Daniil a fost ales duminică Mitropolit al Vidinului de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, cu majoritate de voturi.
Scaunul de Mitropolit de Vidin a rămas vacant în urma trecerii la cele veșnice a Mitropolitului Domețian în luna septembrie 2017, notează sofiaglobe.com.
Episcopul Daniil a candidat pentru acest post cu Episcopul Gherasim de Melnik. Cei doi ierarhi au fost selectați în alegerile diecezane de cler și laici, organizate în Vidin în 28 ianuarie.
Scorul la voturile exprimate a fost de 11 la 2. Singurii membri sinodali care au votat în favoarea Episcopului Gherasim au fost Patriarhul Neofit și Mitropolitul Antonie al Europei Occidentale și Centrale.
Episcopul Daniil s-a născut în 2 martie 1972 în Smolyan, unde a urmat școala. În 1999 a devenit călugăr. În anul 2002 a absolvit Facultatea de Teologie a Universității din Sofia. În 2004 a fost trimis la Mănăstirea Rozhen și în 2006 a fost numit arhimandrit.
Hirotonia în episcop a avut loc în 2008 și a fost numit Episcop vicar al Mitropolitului de Nevrokop, eparhia având sediul în sudul orașului Gotse Delchev. Doi ani mai târziu, în iunie, a fost numit Episcop vicar al Mitropolitului Iosif al Statelor Unite, Canadei și Australiei.
Biserica Ortodoxă Bulgară are aproximativ 86% credincioși din totalul populației.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 755, Ultimul acces: 2024-03-20 04:17:48