Corul Madrigal a concertat la CN „Mihai Eminescu” din Buzau. IPS Ciprian a apreciat activitatea corului renumit pe plan mondial - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Corul Madrigal a concertat la CN „Mihai Eminescu” din Buzău. IPS Ciprian a apreciat activitatea corului renumit pe plan mondial

[2018-01-23]
de Iulian Dumitrașcu

În seara zilei de sâmbătă Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin a susținut un concert în Amfiteatrul Colegiului Național Mihai Eminescu din Buzău. IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fot prezent la eveniment.
Pe scenă au mai urcat patru coruri de copii, membre ale Programului Național Cantus Mundi: Corul Armonii, dirijat de Ioana Alexandra Deliu, Corurile Happy Kids Sr și Happy Kids Jr, conduse de Oana Dobre, și Corul Heruvimii, dirijat de Mirela Crăciunescu și Miruna Stoica.
Spectacolul a fost organizat cu prilejul Serbărilor Centenarului ce marchează 100 de ani de activitate pedagogică a prestigioasei unități de învățământ buzoiene.
La eveniment au participat IPS Ciprian, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, Florina Stoian, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Camelia Voicu, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu din Buzău, Arhid. Prof. Gianin-Cristian Oprea, inspector în cadrul Sectorului Cultură și Patrimoniu Religios al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, actuali și foști profesori și elevi ai Colegiului.
În cuvântul rotit cu această ocazie, Arhiepiscopul Ciprian i-a felicitat pe organizatori și pe membrii corurilor participante, evidențiind impresionanta activitate concertistică, la nivel național și internațional, a Corului Madrigal.
Totodată, Înaltpreasfinția Sa a precizat că toți trebuie să fim uniți, mai ales din punctul de vedere al credinței și al culturii naționale.
‘Vă dorim ca Dumnezeu să vă binecuvinteze cu rezultate foarte bune în plan didactic și nu numai. Să nu uitați niciodată că frățiile voastre, profesorii, sunteți, alături de preoții Bisericii, factorii educaționali, prin excelență. Copiii de astăzi, adulții de mâine, au datoria de a vă pomeni cu recunoștință, așa cum îi pomenim și noi pe cei ce ne-au format la vremea noastră’, a subliniat ierarhul locului.
Corul Național de Cameră Madrigal, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist din țară, a fost înființat în anul 1963, de către reputatul dirijor Marin Constantin. Este un etalon al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.
La inițiativa dirijorului Ion Marin și sub conducerea artistică a dirijoarei Anna Ungureanu, Corul Madrigal promovează unul dintre cele mai vizionare programe românești de incluziune socială destinate copiilor, având la bază muzica, prin cântul coral: Proiectul Național Cantus Mundi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 936, Ultimul acces: 2023-03-31 19:08:04