Editura Basilica: Biserica Ortodoxa Romana si Marea Unire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Editura Basilica: Biserica Ortodoxă Română și Marea Unire

[2018-01-24]
de Sorin Ionițe

Lucrarea „Biserica Ortodoxă Română și Marea Unire” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.
Cartea cuprinde diverse cuvântări și studii referitoare la felul cum a contribuit Biserica la împlinirea idealului național al Marii Uniri.
Textele care compun cele două volume sunt culese atât din perioada actuală cât și de la începutul secolului al douăzecilea, atunci când s-a realizat Marea Unire. Autorii lor sunt ierarhi, clerici, teologi și istorici.
Mesajul „Biruință prin jertfă. Demnitate prin unire. Slujitori ai Bisericii pe front și la Unirea din 1918” rostit de Părintele Patriarh Daniel în cadrul sesiunii solemne care a avut loc la Academia Română în 28 noiembrie 2016 reprezintă Cuvântul înainte al cărții.
„Biserica, prin rugăciune, cuvânt și faptă, cultivă darul sfânt al unității și demnității naționale, deoarece adevărata libertate nu se află nici în dezbinare, nici în indiferența egoistă, ci ea se află în starea de comuniune și cooperare pentru săvârșirea binelui comun”, a subliniat Preafericirea Sa în mesajul amintit.
În Anexe, volumele prezintă și câteva fotografii vechi reprezentative pentru evenimentul Marii Uniri din 1 Decembrie 1918.
Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piața Gării de Nord, nr. 1-3, ieșire Calea Griviței), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).
De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro și poate fi comandată la adresele: magazin@colportaj.ro, magazin@editurapatriarhiei.ro sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 935, Ultimul acces: 2023-04-01 15:03:07